13.3 C
Brussel

Parket vraagt overlevering verdachten drugsgeweld in Borgerhout

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Borgerhout is in de nacht van woensdag op donderdag een huis beschoten. Twee verdachten van 18 en 19 jaar werden kort na de feiten opgepakt in Nederland. Het parket vraagt nu hun uitlevering. Dat meldt Het Laatse Nieuws. 

Woensdag werd een huis in de Maréestraat in Borgerhout beklad en beschoten. Op de gevel werd ‘Dede’ aangebracht, straattaal voor ‘Dood.’ De politie kon één kogelinslag in een rolluik vaststellen. Het is mogelijk dat de daders zich van huis vergist hebben. In de buurt wonen meerdere mensen die eerder al in drugsdossiers vermeld werden. De bewoners van het beschoten huis zijn echter niet bekend bij de politie.

“Het rolluik, het raam erachter en de gevel raakten beschadigd”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns aan HLN. “Het gerechtelijk lab en een explosievenhond kwamen ter plaatste voor onderzoek. In Nederland is het voertuig met twee inzittenden aangetroffen. De twee inzittenden zijn gearresteerd en we onderzoeken hun betrokkenheid bij de feiten. We vermoeden dat dit incident kadert binnen de drugscriminaliteit.”

Het Antwerpse parket heeft aan de Nederlandse justitie de overlevering gevraagd van de twee verdachten.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen