13.4 C
Brussel

Parket opent onderzoek na eerdere klacht tegen Rousseau

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vorige week donderdag heeft het Antwerps parket een melding ontvangen over seksueel grensoverschrijdend gedrag vanwege Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. De klacht komt van een 24-jarige jongeman. Het zou gaan om “ernstige zedenfeiten”. Het Antwerpse parket stuurt nu de klacht door naar het parket van Oost-Vlaanderen. Vandaag laten zij weten een opsporingsonderzoek te hebben geopend. Daaruit zal moeten blijken of Rousseau strafrechtelijke feiten gepleegd heeft, zo meldt HLN.

In het klachtschrift dat de advocaten van de jonge twintiger aan het Antwerps parket bezorgden stond te lezen op welke manier de man slachtoffer zou zijn van zedenzaken. Manon Cop, advocate van het vermeende slachtoffer, stelde dat haar cliënt tot het besef was gekomen dat het om ernstige feiten ging en dat hij daarvoor formeel klacht moest indienen. Deze zouden hebben plaatsgevonden in de nasleep van een (amicale) relatie.

Omwille van een gebrek aan een “link naar Antwerpen wat personen en feiten betreft”, heeft het Antwerps parket de brief na analyse overgemaakt aan het parket van Oost-Vlaanderen.

Rousseau op verhoor

Het Oost-Vlaams parket bevestigt aan HLN dat het dossier overgemaakt is wegens bevoegdheidsredenen, en dat ze officieel een onderzoek gestart zijn. Het onderzoek is gestart op niveau van het parket. Momenteel is er dus nog geen onderzoeksrechter gevorderd. Verder wil het parket niks kwijt in het belang van het onderzoek. Zowel Rousseau als de jongeman in kwestie zullen uitgenodigd worden voor een verhoor.

“We hebben vertrouwen dat het gerecht het onderzoek goed zal voeren. Voor het overige wensen wij niet te reageren”, geeft Cop kort mee aan de redactie van HLN.

Ander onderzoek bij parket van Antwerpen loopt nog

Een eerdere melding tegen Rousseau bij het parket van Antwerpen wordt momenteel nog onderzocht. Hier gaat het om een bezorgde moeder die zich zorgen maakte over berichten die de Vooruit-voorzitter had uitgewisseld met haar 17-jarige zoon. Een andere melding bij het parket van West-Vlaanderen werd eveneens onderzocht, maar onlangs geseponeerd.

De redactie van HLN vroeg Vooruit om een reactie, maar men gaf aan niet te willen communiceren over de zaak.

BRON:HLN
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen