5.5 C
Brussel

Pakistaanse familie beschuldigt ‘extreemrechts’ na zelfgestichte brand

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vijf Pakistaanse familieleden zijn in Duitsland gearresteerd vanwege het aansteken van een brand in hun huis vorig jaar. Eerder hadden ze ‘extreemrechts’ beschuldigd van de brand, maar het blijkt nu dat ze het zelf in scène hebben gezet om verzekeringsfraude te plegen. Dat meldt het Duitse dagblad Bild.

Volgens berichtgeving van de Duitse krant Bild zijn vijf familieleden gearresteerd. De beschuldigingen gaan niet alleen over verzekeringsfraude, maar ook over het aanbrengen van racistische graffiti in het huis, waaronder de leus “buitenlanders eruit”. De brand vond plaats op afgelopen Kerstdag en heeft acht uur lang geduurd. De totale schade bedraagt ongeveer 350.000 euro.

In eerste instantie vermoedden onderzoekers van zowel de politie als de brandweer dat rechts-extremisten achter de brand zaten. Tijdens het incident was de Pakistaanse familie niet thuis en beweerde ze op bezoek te zijn bij een vriend, waardoor er geen gewonden vielen. Volgens Bild heeft de familie rechtse slogans gebruikt om de onderzoekers op het verkeerde spoor te zetten.

Verzekeringsfraude

Maar nu blijkt de situatie anders te zijn. De 47-jarige eigenaar van het huis kwam onder de aandacht van de politie vanwege verse brandwonden op zijn arm, hoewel hij beweerde niet thuis te zijn geweest. Openbaar aanklagers zijn van mening dat de brand opzettelijk is aangestoken om verzekeringsgeld te kunnen innen.

Dit is niet de eerste keer dat een vermeende ‘extreemrechtse’ haatcampagne als een opgezet toneelstuk wordt onthuld. In mei vorig jaar oordeelde een Duitse rechtbank dat een lid van de Groene partij, Manoj Subramaniam, zijn eigen haatcampagne had georganiseerd. In de zomer van 2022 werd Subramaniam geconfronteerd met verschillende vormen van overlast, waaronder een hakenkruis dat op zijn auto was geschilderd en een anonieme dreigbrief. Echter, kort daarna bleek in de Duitse rechtbank dat de politicus dit alles zelf in scène had gezet. Subramiam kreeg een boete opgelegd, waar hij tegen in hoger beroep is gegaan.

BRON:Bild
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen