6.6 C
Brussel

Opnieuw vandalisme vastgesteld bij Delhaize

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een Delhaize-depot voor e-commerce in het Vlaams-Brabantse Drogenbos zijn de banden van vijf bestelwagens lekgestoken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De actie werd opgeëist door hetzelfde anoniem collectief dat eerdere vernielingen aanbracht.

De protestacties tegen de plannen van Delhaize om 128 supermarkten die nog in eigen beheer zijn te verkopen aan zelfstandige uitbaters blijven onvermoeid verder gaan. Het gaat namelijk niet om de eerste feiten van vandalisme bij Delhaize. Dit weekend nog werden verschillende winkels beklad, sloten geblokkeerd en ramen gebroken door een anoniem collectief dat zich “verzet tegen de ultraliberalisering van de samenleving”.

Opnieuw klacht indienen

Maandagochtend stelde de winkelketen vast dat in het e-commercedepot van Drogenbos de banden van vijf bestelwagens lek waren gestoken. “We dienen opnieuw een klacht in bij de politie”, zegt een woordvoerder van Delhaize. Het voorval heeft naar eigen zeggen geen impact op de dienstverlening.

Ook dit feit werd opgeëist door het anoniem collectief dat eerdere vernielingen aanbracht. “Delhaize denkt enkel in termen van kosten en winst”, zeggen ze in de mail. De vakbonden hielden wekenlang winkels gesloten, maar die acties zijn intussen uitgedoofd.

BRON:HLN
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen