16.9 C
Brussel

Opnieuw beelden van vechtende Turken in verkiezingslokalen bij ons

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Opnieuw zijn er beelden opgedoken van geweld in het kader van de Turkse verkiezingen die ook in ons land plaatsvinden. Het Vlaams Belang heeft de nieuwe beelden opgepikt en woensdag gedeeld op sociale media. De nationalistische partij koppelde er ook een scherpe politieke boodschap aan. “Dit soort buitenlandse spanningen zou geen enkele plaats moeten krijgen in ons land. Als mensen willen vechten in Turkse conflicten, zouden ze dat in Turkije moeten doen, niet hier”.

De Turkse stemmingen zijn al enkele weken aan de gang. Eerder, tijdens de eerste ronde, waren er eveneens grote spanningen en zelfs rellen. Het geweld werd opnieuw gepleegd tijdens de tweede ronde, specifiek in Brussels Expo. Het Vlaams Belang bracht woensdag de beelden van een ernstig incident naar buiten.

“Wie de hele wereld importeert, voert alle mogelijke conflicten in”

De partij van Tom Van Grieken had ook een scherpe boodschap ten aanzien van de relschoppers. “Wie heel de wereld importeert, voert ook alle mogelijke conflicten in. Dat zagen we gisteren wéér in Brussel Expo met stemmende en rellende Turken”, zo liet de partij bij de beelden optekenen. “Dit heeft geen enkele plaats in ons land. Wie Turkse conflicten wil uitvechten, doet dat maar in Turkije, niet bij ons!”

Lees ook: 

Turkse verkiezingen brengen geweld naar Antwerpen

Turkse verkiezingen zorgen voor frustraties in andere landen

BRON:Twitter
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen