6.6 C
Brussel

Open Vld pleit voor verschil van 500 euro tussen werken en niet werken

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tijdens het ledencongres in Gent heeft Open Vld zich uitgesproken over het belang van een minimaal verschil van 500 euro tussen werken en niet werken. Kamerlid Jasper Pillen (Open Vld) en Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (Open Vld) zaten het congres voor. Ze benadrukten dat het liberale model geen ‘hangmatmodel’ mag zijn, aldus de Gazet van Antwerpen. Opvallend genoeg is dit idee niet nieuw, ook het Vlaams Belang pleit al geruime tijd voor een gelijkaardige maatregel.

Op de tweede dag van het congres stond het debat met het onderwerp werken op de agenda. Onder het motto ‘al werkend hogerop’ debatteerden de leden van Open Vld over verschillende maatregelen. De congressen gaan na een slechte peiling voor de liberalen, waarbij Open Vld onder de symbolische grens van 10% duikelde.

“We stemden in met het Jong Vld-voorstel om alles samen te brengen in één stelling door het creëren van een inkomensgerelateerd belastingkrediet.”, zo liet minister van Justitie Vincent Van Quickenborne optekenen. Opmerkelijk genoeg bundelt dit belastingkrediet sociale voordelen op federaal, regionaal en gemeentelijk vlak, maar blijft het kindergeld en de studietoelage onaangetast.

Belastingkrediet gekoppeld aan werkverplichting

“We moduleren het op een zodanige manier dat een voltijds werkende werknemer steeds minimaal 500 euro netto meer overhoudt dan niet-werkenden”, aldus nog Van Quickenborne. Als er tussen de lijnen van het voorstel wordt gelezen, moet er worden begrepen dat mensen die niet voltijds kunnen werken, niet zullen kunnen rekenen op steun van de Open Vld.

BRON:GVA
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen