22.2 C
Brussel

Open Vld durft eigen voorzitter niet laten verkiezen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vlaams Parlementslid Els Ampe (Open Vld) plaatste vandaag een filmpje op Twitter waarin ze hard uithaalt naar haar eigen partij. Fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang) reageert cynisch.

Gisteren tweette Ampe nog dat de “liberale basis geen boodschap [heeft] aan een stuurloos schip.” Ze spoorde het Open Vld partijbestuur aan zo snel mogelijk bijeen te komen en een datum vast te leggen voor de voorzittersverkiezingen.”

Vandaag laat ze in een opmerkelijke video op Twitter weten opnieuw verbijsterd te zijn door haar eigen partij. “De oude krokodillen binnen het partijbureau van Open Vld hebben hun slag thuis gehaald”, stelt ze. “Ze noemen verkiezingen voor het voorzitterschap “uit den boze”. En dat bij democraten!” In plaats daarvan zou de partij een consensusfiguur willen aanduiden. “Is dat opnieuw het zoontje van of misschien de vader van?”

“We zitten in een enorme crisis”, gaat Ampe verder. “In de peilingen haalden we 8,3 procent als Open Vld. Dat was nog nooit zo laag. Dus nu is het moment om de stem te geven aan de leden. Zij kunnen beslissen wie voorzitter wordt. De statuten bepalen dat ook. De statuten bepalen dat er binnen de drie maanden voorzittersverkiezingen moeten worden georganiseerd. […] Laat ons dat doen. Laat ons naar de leden luisteren.”

Schrik voor verkiezingen

De losgebroken strijd voor het voorzitterschap is ook Chris Janssens niet ontgaan. “Bij Open Vld hebben ze zoveel schrik van verkiezingen dat ze zelfs hun eigen voorzitter niet meer durven laten verkiezen,” reageert hij.

BRON:Twitter
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen