18 C
Brussel

Ook in Duitsland: kinderen spreken minder en minder Duitse moedertaal

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Steeds meer leerlingen in Duitsland spreken amper Duits, waardoor het niveau op school sterk afneemt. Dat komt natuurlijk door de immense omvang van massamigratie naar het land. De voorzitter van de Duitse lerarenvereniging Deutscher Lehrerverband, Stefan Düll, trekt aan de alarmbel via het persagentschap DTS voor de kranten van de Funke-Mediengruppe. Dat brengt ook PAL.

Een en ander heeft te maken met het ‘Nationaler Bildungsbericht’, een federaal rapport dat tweejaarlijks over alle mogelijke onderwijsniveaus bericht en data en cijfers aanlevert. Daaruit blijkt dat veel kinderen al in de basisschool (lager onderwijs) niet voldoen aan de minimumvoorwaarden om op een succesvolle manier school te lopen.

En dat ligt volgens Düll dan weer aan het hoge aandeel van kinderen dat weinig of zelfs helemaal geen Duits spreekt, wat mee zorgt voor een enorme druk op leerkrachten. “Die leraars kennen natuurlijk geen Farsi of geen Oekraïens. Hoe moeten ze dan lesgeven aan deze kinderen?”

Er zouden zelfs klassen zijn waarin de leerdoelstellingen tegen het einde van het schooljaar gewoon werden geschrapt.

Lees het volledige artikel via PAL.be.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen