11.5 C
Brussel

Ook in Brussel rellen: allochtone jongeren gebruiken situatie in Frankrijk als excuus

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Frankrijk woeden al enkele dagen rellen nadat de 17-jarige Nahel M. overleed tijdens een politie-interventie. Donderdag breidden de rellen uit naar Brussel. Allochtone jongeren brachten vernielingen aan en staken auto’s in brand. Verschillende personen werden aangehouden en het bus- en tramverkeer werd stilgelegd. “Dit is ronduit weerzinwekkend”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een mededeling. “De situatie in Frankrijk wordt als excuus gebruikt, maar in werkelijkheid zien we alweer het falen van de multiculturele samenleving.”

Brussel blijft niet gespaard van de onrust. De rellen vonden voornamelijk plaats rond de Anneessenswijk en aan het Zuidstation. Via sociale media stookten allochtone jongeren-elkaar op om op straat te komen naar aanleiding van het overlijden van de 17-jarige in Parijs. Hij werd dodelijk geraakt door een politiekogel nadat hij doorreed bij een verkeerscontrole. De agenten stellen uit zelfverdediging gehandeld te hebben. Intussen zien we al verschillende dagen zware rellen in en rond de Franse hoofdstad.

In Brussel is het steeds wachten op het volgende incident

“Keer op keer zien we hetzelfde gebeuren”, vervolgt Van Grieken. “Geweld, brandstichting en rellen. We hebben net zoals in Parijs bepaalde wijken in onze hoofdstad niet meer onder controle. Het zijn gebieden waar onze samenleving is weggetrokken door de massa-immigratie en de overheid amper nog controle heeft. Wat moet er nog gebeuren vooraleer iedereen inziet dat de multiculturele samenleving mislukt is?” De politie zette het waterkanon in en arresteerde 64 relschoppers eer de rust terugkeerde.

Het Vlaams Belang eist dat er hard wordt opgetreden tegen relschoppende jongeren. “Wie denkt keet te kunnen schoppen omdat er op televisie rellen in een buurland te zien zijn, is bij ons aan het verkeerde adres”, besluit de Vlaams Belang-voorzitter. “Maar ik betwijfel of de federale en Brusselse regering het lef zullen hebben om de relschoppers echt aan te pakken. Ze hebben het probleem namelijk mee veroorzaakt. Het is gewoon wachten tot het volgende incident. Echte verandering kan enkel met het Vlaams Belang aan het stuur gegarandeerd worden.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen