14.7 C
Brussel

Depoortere (VB): “Schaf dubbele nationaliteit af”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De presidentsverkiezingen in Turkije spelen zich ook in ons land af. En hoe. De huidige president Recep Tayyip Erdogan heeft voor het eerst in lange tijd een sterke tegenstander en dat gaat ook bij ons gepaard met veel onrust en chaos. Beelden doken op de afgelopen dagen van zowel politiek geweld als feestende AKP-aanhangers. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageerde kritisch: “Wie ook hier Erdogan als zijn politieke leider ziet, kan best consequent zijn en ons land verlaten”.

In België gingen 85.000 Turken naar de stembus. Meer dan 70 procent stemde volgens de officiële statistieken op Erdogan.

Van Grieken stelt de loyaliteit van een groot deel van de Turkse gemeenschap in dit land dan ook in vraag. Een dubbele loyaliteit en dito nationaliteit gaan steevast gepaard met spanningen binnen de samenleving, klinkt het. De Turkse verkiezingen werden en worden immers meermaals uitgevochten op onze straten.

Van Griekens boodschap is scherp: “Als 3 op 4 Turken in België zo graag Erdogan willen… waarom gaan ze niet gewoon in Turkije wonen?”

Vlaams Belang pleit voor afschaffing dubbele nationaliteit

En Van Grieken is niet de enige in zijn partij die vraagtekens plaatst bij het fenomeen van de dubbele nationaliteit.

Ook Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) laat duidelijk en bondig zijn oplossing voor de problematiek weten via Twitter: “Schaf toch gewoon die dubbele nationaliteit af.”

Lees ook: 

Turken in België stemmen massaal voor Erdogan

BRON:Twitter
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen