20.6 C
Brussel

“Ondernemerspassie onder druk door torenhoge belastingen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De vierde dag van de ‘Doe ze luisteren’-wandeltocht bracht Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken naar het Meetjesland. In Eeklo ontmoette Van Grieken een verpleegkundige die als ervaringsdeskundigde sprak over de toenemende druk op de zorgsector. Verder sprak hij met twee kleine zelfstandigen in Maldegem, die te kampen hebben met torenhoge belastingen. “Het wordt tijd dat onze ondernemers meer ademruimte krijgen”, stelt Van Grieken.

Net over de Oost-Vlaamse provinciegrens ontmoette Van Grieken twee kleine zelfstandigen. Eén ervan baat een cafetaria uit aan de lokale zwemkom, en de andere verbouwt een revalidatiecentrum voor honden. Deze laatste kreeg zelfs van de bank te horen dat de rente zal verdrievoudigen.

“Beide ondernemers hebben een enorme passie voor hun zaak”, zegt Van Grieken. “Jammer genoeg komt die passie steeds meer onder druk te staan door de torenhoge belastingen. Die zijn onder de Vivaldi-regering naar het hoogste peil in vijf jaar gegaan. Het wordt tijd dat onze ondernemers weer ademruimte krijgen.” Het Vlaams Belang pleit dan ook voor een belastingverlaging.

Investeren in de zorgsector

Even verderop, in Eeklo, liep de Vlaams Belang-voorzitter een vrouw die al vijftien jaar verpleegkundige is tegen het lijf. Ze vertelde hoe haar job langzamerhand onhoudbaar wordt. “De werkdruk en onderbezetting brengen werknemers en patiënten in moeilijkheden”, repliceerde Van Grieken. “Waar blijft dat respect voor de helden van de zorg? Investeer eindelijk in middelen en mensen.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen