5.8 C
Brussel

Ondanks boerenprotest: Europese Commissie zet door met klimaatwaanzin

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Ondanks de boerenprotesten met duidelijke eisen van de afgelopen week, zet de Europese Commissie door met het invoeren van de Green Deal. Opnieuw legt men ultrastrikte klimaatambities op tafel tegen 2040. Dat meldt ook De Standaard. Dinsdag deelde de Commissie in een communicatie de doelstelling voor 2040 mee: een netto reductie van broeikasgassen met 90 procent vergeleken met 1990.

De Europese Green Deal omvat een reeks beleidsinitiatieven van de Commissie-Von der Leyen met als overkoepelende doelstelling om Europa tegen 2050 als eerste en enig continent ‘klimaatneutraal’ te maken. In het kader hiervan kondigde de Commissie deze dinsdag de klimaatdoelstelling voor 2040 mee.

Commissie luistert nog steeds niet naar landbouw

Volgens de EU-instelling is van de drie onderzochte opties (80, 85 en 90 procent) de gekozen doelstelling van 90 procent het meest effectief om klimaatverandering aan te pakken, omdat deze zou aansporen tot snellere actie. Dit vereist hogere investeringen tussen 2031 en 2040, waardoor de inspanningen tussen 2040 en 2050 zogezegd minder zwaar zullen zijn. Hoe dan ook, blijft men vasthouden aan deze inspanningen, ondanks felle tegenkanting.

Dat de Commissie binnen de week na de boerenprotesten in haar eigen voortuin een dergelijke communicatie nu de wereld instuurt, getuigt van een complete onverschilligheid ten opzichte van de verzuchtingen van de landbouwsector.

Lees ook: 

De EU heeft de toorn van de boeren over zich gehaald

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen