14.7 C
Brussel

Omvolking: Britse autochtone kinderen binnen 40 jaar minderheid

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Autochtone Britse kinderen zouden over 40 jaar een minderheid op school kunnen vormen, zo schrijft The Telegraph. Het nieuws volgt op volkstellingsgegevens van 2021, die vorig jaar werden onthuld, waaruit bleek dat de twee grootste steden van Groot-Brittannië, Londen en Birmingham, nu een minderheid van autochtone Britten huizen. En net zoals bij ons gaat de demografische revolutie gepaard met vervreemding, taalachterstand en (vaak radicale) islamisering. Sommigen blijven desondanks vasthouden dat ‘omvolking’ een mythe zou zijn.

Uit prognoses van immigratiedeskundigen blijkt ook dat de nettomigratie in 2022 waarschijnlijk zal stijgen tussen 650.000 en een miljoen, waardoor de regering onder druk komt te staan vanwege haar verkiezingsbelofte om de migratie terug te dringen.

Omvolking op de basisschool

Dr. Paul Morland, demograaf en academisch bezoeker aan het St Anthony’s College, zei dat uit eerder onderzoek was gebleken dat tegen 2060 nog slechts 50-60 procent van de totale Britse bevolking zichzelf als autochtone Brit zou definiëren.

Dit zou echter betekenen dat jongere leeftijdsgroepen op de basisschool en de bredere bevolking in grote steden reeds de drempel hebben overschreden van een autochtone minderheid. Morland voorspelde verder dat immigratie in het VK zal blijven bestaan uit mensen uit niet-EU-landen, en niet alleen vanwege de Brexit.

Londen en Birmingham

Volgens de resultaten van de volkstelling hebben Londen en Birmingham nu allebei een minderheidsbevolking die zich als autochtone Brit identificeert. Statistici zeggen dat de cijfers wijzen op de “steeds multicultureler wordende samenleving waarin wij leven”. Migratiekritische politici hebben het dan weer over omvolking.

Uit de gegevens van het Office for National Statistics (ONS) blijkt dat de autochtone Britse bevolking van Birmingham in 2011 581.000 mensen telde, oftewel 52 procent van de stad. In 2021 was dat gedaald tot 43 procent, of 491.000 mensen. In Londen daalden de cijfers van 45 procent, of 4,9 miljoen mensen in 2011, naar 37 procent, of 4,7 miljoen mensen in 2021.

Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen