18.7 C
Brussel

Nog hoop voor clans in Open Vld: Frédéric De Gucht kandidaat-voorzitter

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Frédéric De Gucht (42) heeft zich op de valreep kandidaat gesteld om voorzitter te worden bij Open Vld. Dat meldt onder meer BRUZZ. Zo zijn er in totaal 7 kandidaten in de meer en meer op een krabbenmand lijkende liberale partij én hebben de oude familieclans alvast alsnog een kandidaat in de race. Al is de vraag nog maar of de zoon van Karel en broer van Jean-Jacques Gucht het pleit wel zal halen. 

Jean-Jacques De Gucht (40) is de iets jongere zoon van Karel De Gucht, maar greep tijdens de afgelopen parlementsverkiezingen ver naast een zetel in het Vlaams Parlement. Hij stond immers en slechts op de derde plek terwijl Open Vld ver onder de 10% scoorde.

Ongena in ongenade, maar wie krijgt zegen van Open Vld-basis?

Partijvoorzitter Tom Ongena gaf naar aanleiding van het barslecht kiesresultaat zijn ontslag, met gevolg dat er een enorm aantal partijvoorzitterkandidaten naar voren zijn getreden. Het gaat om Tineke Van hooland, Maurits Vande Reyde, Vincent Verbeecke, Eva De Bleeker, Bert Schelfhout, Frank François en dus nu ook Frédéric De Gucht.

Hij is voorzitter van Open Vld Brussel-Stad, ondernemer en ex-leerkracht. Hij zou ‘bijster intelligent’ zijn, maar of de partijbasis een zoveelste zoon van wil als hun leider terwijl de partij zwalpt door clanmatige benoemingspolitiek, zwak beleid en een onduidelijk ideologisch verhaal – is nog maar de vraag. Na 25 jaar Open Vld aan de knoppen blijft België kampioen in belastingen op arbeid, met records in staatsschuld en begrotingstekorten.

De eerste ronde van de voorzittersverkiezingen vindt plaats op 17 augustus. Krijgt niemand meer dan de helft van de stemmende leden achter zich, dan volgt op 24 augustus een tweede ronde.

BRON:BRUZZ
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen