20.6 C
Brussel

Nog eens 3 jonge jihadisten opgepakt na verijdelde aanslag Botanique

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Er zijn nogmaals 3 jonge moslimextremisten opgepakt, deze keer in Frankrijk. Dat meldt onder meer het Franse BFMTV. Zij zouden banden hebben met de vier jonge jihadisten die werden opgepakt afgelopen weekend in Brussel, Ninove, Charleroi en Luik. Die laatsten zouden een aanslag op de Botanique-concertzaal in Brussel hebben gepland.

Vier jihadistische jongeren werden afgelopen weekend opgepakt in dit land. Zou planden “gewelddadige acties” en zouden de concertzaal Botanique geviseerd hebben. De dreiging “tegen [het] Brussels concertgebouw [was] specifiek en concreet” bovendien, volgens veiligheidsdiensten. Binnen “enkele weken” hadden ze willen toeslaan.

Jonge jihadisten houden over de grenzen heen contact via het internet

Naast IS-sympathieën had dit ‘Belgisch’ viertal een groter netwerk, zo blijkt nu ook. Maandag werden namelijk drie moslimtieners opgepakt in Frankrijk. Ze zijn tussen 15 en 17 jaar oud. Ze stonden in contact met de vier verdachten in België, zo meldt ‘Journal du Dimanche’.

De jonge moslimextremisten werden opgepakt in Grenoble, Besançon en Straatsburg. Ze hadden allen contact met elkaar via een groep op een sociaal netwerk online. Daar werd jihadistische propaganda uitgewisseld, maar ook meteen aanslagplannen.

BRON:BFMTV
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen