13.4 C
Brussel

Nieuwe bomaanslag schrikt Borgerhout op

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Woensdagnacht is opnieuw een bomaanslag uitgevoerd in Antwerpen. Ditmaal was Borgerhout aan de beurt. Doelwit was de woonst van beruchte gangster Bilal B., een kopstuk uit de mocromaffia. Gelukkig werd niemand gewond, maar de explosie beschadigde wel maar liefst 6 woningen en meerdere geparkeerde wagens, rapporteert de Gazet van Antwerpen.

De aanslag vond plaats rond twee uur ’s nachts. “Er is schade aan zes woningen en enkele voertuigen”, liet woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie weten aan GvA. “Het gaat over glasschade, schade aan rolluiken en lakschade bij de wagens. Omwonenden krijgen slachtofferzorg aangeboden.” Naast de politie en de forensische diensten, werd ook DOVO, de ontmijningsdienst, opgetrommeld.

Bij de aanslag zou de woning van Bilal B. zijn geviseerd, een veroordeelde gangster verbonden met de zogenaamde ‘mocromaffia’. De mocromaffia bestaat uit misdaadgroepen van voornamelijk Marokkaanse afkomst en domineert de cocaïnehandel in Antwerpen, maar er zijn onderling en met externe bendes hevige conflicten.

Bilal B. liet zo zelf in 2020 door enkele handlangers een pastarestaurant onder vuur nemen in Deurne, iets waarvoor hij 7 jaar cel kreeg. Reden achter de toenmalige aanslag was een vermeende diefstal in het drugmilieu, iets wat door telefoontaps duidelijk werd.

Antwerpen dé frontlijn in drugsoorlog

De aanslag in Borgerhout is één incident in een gigantische reeks aan aanslagen, afrekeningen en ander drugsgeweld. Gans Antwerpen is immers het epicentrum van een drugsoorlog die al jaren aan de gang is, een drugsoorlog die nu ook naar andere steden uitdijt. En volgens meer en meer stemmen gaat deze oorlog niet eindigen zonder een kordaat antwoord vanuit de overheid.

Het Vlaams Belang vraagt zo al maanden om op tijdelijke basis en onder de noemer ‘Operatie Hades’ het leger in te zetten om het meest extreme geweld acuut te verhinderen. Deze oproep heeft intussen navolging gekregen van N-VA-burgemeester Bart De Wever. Verder denkt het Vlaams Belang aan monsterboetes voor rijke cocaïnegebruikers, betere importcontroles door slimme sensoren in de haven en een aanklampende politie-aanpak waarbij niet alleen wordt opgetreden in het kader van juridische veroordelingen en gekende dekmantels worden gesloten.

BRON:GvA
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen