10.4 C
Brussel

Nederlandse gemeente wil miljoenenvilla kopen voor asielzoekers

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Noord-Hollandse gemeente Heemstede overweegt een luxueuze villa van 2,1 miljoen euro aan te kopen om ongeveer twintig jonge asielzoekers te huisvesten, zo meldt Gulden Courant. Hoewel het nog onbekend is wie het pand zal aanschaffen en tegen welk bedrag, streeft de gemeente ernaar om het te verwerven. Het is echter nog onzeker of het pand na de opvangperiode weer verkocht zal worden.

De omwonenden zullen volgende week op de hoogte worden gebracht van de ontwikkelingen, waarna de gemeenteraad de uiteindelijke beslissing moet nemen. Een precieze datum van de stemming is nog niet bekendgemaakt.

Een luxevilla voor asielzoekers

Oorspronkelijk wilde de gemeente de asielzoekers in twee panden op een andere locatie onderbrengen. Deze optie was echter weggevallen. Toen kwam de villa, voorheen een tandartsenpraktijk, als mogelijke nieuwe locatie naar voren. Volgens de gemeente zou er voldoende ruimte in het gebouw zijn voor 20 tot 25 alleenstaande minderjarige vluchtelingen, die uitgebreide begeleiding krijgen, zowel overdag als ’s nachts.

Heemstede en Bloemendaal

Niet alleen in Heemstede komen plekken voor migranten. Eerder veroorzaakte de aankondiging van een mogelijke opvanglocatie voor tot wel 90 asielzoekers in Bloemendaal onrust. In De Telegraaf reageert een inwoners van de straat waar een opvangplek zou komen: “Ze zeggen dan: die rijke aanstellers! Maar we zíjn niet tegen asielzoekers. Maar jongeren zonder ouders…daar horen wij te veel ellende over.”

De gemeenteraad van Bloemendaal heeft intussen ingestemd met het plan. Het twitter-account van Forum voor Democratie merkt op hoe hypocriet de inwoners van het liberale VVD-bastion zijn:

Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen