9.7 C
Brussel

Nationalistische studenten voeren actie tegen Queen Nikkolah

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Nationalistische studenten van diverse verenigingen kwamen woensdagmiddag bijeen in Leuven om een ludieke actie te voeren tegen Queen Nikkolah, de zwarte, vrouwelijke, en ‘inclusieve’ interpretatie van Sinterklaas. Samen met de echte Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten deelden de jongeren snoepgoed uit aan Hal 5, waar het woke Queen Nikkolah-evenement plaatsvond. Ook in de Leuvense binnenstad was de Goedheiligman aanwezig. Volgens Tom Claeys, voorzitter van de Leuvense tak van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV!), is de actie zeer goed ontvangen door omstanders en kinderen.

Het Queen Nikkolah-evenement in Leuven werd georganiseerd door Furia VZW, een feministische denktank en actiegroep. De organisatoren hoopten op een woke en links-progressief feestje, waarbij ze de klassieke Sinterklaas konden vervangen door zijn vrouwelijke, Afrikaanse, en extreemlinkse ‘tegenhanger’. Dit was duidelijk buiten een aantal Leuvense studenten gerekend, die hier graten in zagen.

Studenten van onder andere de NSV! waren immers aanwezig bij de linkse festiviteiten. Ze wilden op een ludieke manier duidelijk maken dat het klassieke sinterklaasfeest niet aan vervanging toe is. Toegang tot de zaal werd hen door de politie ontzegd. Naast de politie waren er ook militanten van de communistische en extreem gewelddadige Antifa aanwezig.

Goede ontvangst

Praeses van NSV! Leuven, Tom Claeys, was erbij en zei dat het goed was. “Wij zijn hier om op een ludieke manier te laten zien dat dit klassieke Vlaamse kinderfeest wel degelijk nog een toekomst heeft”, begint hij. “Woke initiatieven zoals Queen Nikkolah bestaan alleen om onze tradities te laten verdwijnen. Wij komen hier vandaag samen om te laten zien dat onze tradities verre van dood zijn”, gaat hij verder.

Volgens Claeys werden de echte Sinterklaas en zijn twee Zwarte Pieten zeer goed ontvangen. Dit zowel buiten Hal 5 als in de Leuvense binnenstad. Honderden kinderen van alle afkomsten hebben een foto gemaakt met de Sint en zijn hulpjes. Traditiegetrouw deelde Sinterklaas ook snoepgoed uit aan iedereen die braaf is geweest.

Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen