14.3 C
Brussel

Vlaams Belang kaart stijgend aantal diefstallen uit auto’s aan

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Uit cijfers die gemeenteraadslid Nathalie Dewulf (Vlaams Belang) opvroeg, blijkt dat het aantal diefstallen uit auto’s in Izegem voorbije jaren gestegen is, dat meldt HLN. “Het is verontrustend te weten dat deze diefstallen niet alleen ’s nachts, maar ook op klaarlichte dag plaatsvinden”, stelt het Kamerlid en tevens Izegems gemeenteraadslid van Vlaams Belang.

In 2021 waren er zo’n 29 diefstallen gemeld. Dat is meer dan het dubbele ten opzichte van 12 diefstallen in 2020. Volgens voorlopige cijfers zouden er in 2022 30 diefstallen gemeld zijn geweest. Vaak zijn het laptops en handtassen die uit voertuigen worden gestolen. Er zijn geen specifieke locaties gemeld die kwetsbaar zijn voor diefstallen. Voor Dewulf is het duidelijk dat de stijging in het aantal diefstallen een dreiging vormt voor de veiligheid van de inwoners.

Dewulf pleit voor preventieve maatregelen tegen diefstallen

Mogelijks kan de economische crisis een rol spelen in de stijging van diefstallen. Toch waren heel wat wagens niet eens afgesloten. Vlaams Belang zet daarom in op preventieve maatregelen om diefstallen te voorkomen. De partij stelt voor om te investeren in camerabewaking en meer politiepatrouilles. Op die manier kunnen diefstallen beter voorkomen worden. “Het is belangrijk dat de stad samenwerkt met de politie en de bevolking om deze diefstallen te voorkomen en ervoor te zorgen dat Izegem een veilige stad blijft om te wonen”, stelt Dewulf.

Diefstal van en uit auto’s al langer een probleem

Vorig jaar in juli meldde Business AM dat de federale politie en het parket van Limburg de Belgen expliciet waarschuwden voor een plaag van autodiefstallen. Toen ging het om georganiseerde dievenbendes die opzoek waren naar specifieke auto’s en auto-onderdelen.

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen