22.2 C
Brussel

Na Schlitz blijkt ook Demir logo te hebben op project met overheidssteun

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Na staatssecretaris van Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo), blijk ook kamerlid Zuhal Demir (N-VA) haar logo op een federaal gesubsidieerd project gezet te hebben. Dat schrijft De Standaard.

Eerder deze week kwam staatssecretaris van Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) zwaar onder vuur te liggen omdat ze gelogen heeft over het gebruik van haar persoonlijk logo op de websites van gesubsidieerde organisaties. Daarop vroegen kamerleden Sander Loones (N-VA) en Frank Troosters (Vlaams Belang) het ontslag van de staatssecretaris. Het is immers niet toegestaan dat regeringsleden publieke middelen gebruiken voor hun campagne en persoonlijk imago. Nu blijk de voorgangster van Schlitz, Zuhal Demir (N-VA), eveneens haar logo gebruikt te hebben op een brochure van een federaal pilootproject.

Leugens en hypocrisie

Volgens Demir zijn de twee situaties niet vergelijkbaar. “De grote fout van mevrouw Schlitz is dat ze het parlement en dus het volk heeft belogen en bedrogen. Heb ik dat gedaan? Neen.” Ze benadrukt ook dat het niet om een subsidie ging van haar toenmalige kabinet. ” maar wel over een vermelding van mij als staatssecretaris in een folder van een initiatief dat door de overheid en mijn beleidscel getrokken werd. Ik werd staatssecretaris midden in een legislatuur. Als toen een logo zou zijn verschenen waar dat niet zou mogen, dan heb ik daar in elk geval geen reactie op gekregen, laat staan dat ik daarover gelogen zou hebben voor het parlement.”

premier Alexander De Croo (Open Vld) verwees donderdag in het parlement op de hypocrisie van oppositiepartij N-VA. “Want in een vorige regering kreeg ook minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) een berisping nadat hij een persoonlijke brief over de tax shift bij de belastingaangifte stak.” Echter geeft De Croo ook toe dat de fouten van Schlitz niet herhaald dienen te worden.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen