6.5 C
Brussel

MR gebruikt Bertrand (Open Vld) om in Brusselse regering te geraken

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Deze woensdagavond stelt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zijn lijsttrekkers voor Brussel voor. In tussentijd sleutelen MR en Open Vld aan een gezamenlijke Kamerlijst in Brussel. Staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open Vld) zou daar dan ingezet worden als Nederlandstalige kandidate, na haar overstap van de Waalse naar de Vlaamse liberalen, dat meldt Het Nieuwsblad

Bij Open Vld zijn ze nagenoeg zeker dat hun weggekaapte staatssecretaris Bertrand straks op een gezamenlijke liberale lijst zal staan in Brussel. Deze avond stelt Bouchez de Brusselse lijsttrekkers voor. Tussen alle Brusselse MR-boegbeelden zou dus ook een verkiesbare plek moeten zijn voor Bertrand, die initieel deel uitmaakte van MR.

Het is wederom duidelijk dat Open Vld de bui voelt hangen met de barslechte peilingen. Een gezamenlijke lijst is voor hen een kans om alsnog een Brusselse zetel binnen te halen. Voor MR is het dan weer een kans om in de Brusselse regering, na twintig jaar oppositie, te geraken, gezien Open Vld wel deel uitmaakt van de coalitie momenteel.

Verzuurde relatie tussen MR en Open Vld

Volgens ingewijden in Het Nieuwsblad is het Bouchez vooral te doen om de Brusselse regering en niet om een Kamerzetel. Maar echt een Kamerzetel verliezen, doet hij natuurlijk niet, gezien Bertrand tot voor kort nog deel uitmaakte van zijn partij.

Of een dergelijke gezamenlijke lijst zal lukken, zal nog moeten blijken. De relaties tussen de liberale partijen langs weerzijde van de taalgrens zijn bijzonder verzuurd sinds het vertrek van Egbert Lachaert als Open Vld-voorzitter. Het wegkapen van een staatssecretaris heeft er evenmin goed aan gedaan.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen