14.3 C
Brussel

Moslimleerlingen belagen holebi’s op school in Genk

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tientallen moslimleerlingen hebben twee stadsmedewerkers en een LBGTQ-activist belaagd afgelopen donderdag. De medewerkers hadden een infostandje opgesteld om reclame te maken, maar dat beviel de leerlingen niet. Zij riepen luidkeels “allahu akbar” om de medewerkers weg te jagen. Dat meldt onder meer Het Nieuwsblad. 

Elk jaar vindt de IDAHOT plaats, de dag waarop de Wereldgezondheidsorganisatie in 1990 homoseksualiteit uit de lijst van mentale aandoeningen schrapte. In ons land worden in de aanloop van IDAHOT verschillende acties georganiseerd. Woensdag stond zo’n promoactie gepland in het Atlascollege te Genk. Maar daar dachten tientallen moslimleerlingen anders over.

Regenboogflyers

“We installeren ons dan tijdens de pauze op de speelplaats, delen flyers en regenbooghartjes uit”, zo illustreerde een van de belaagden de LGBTQ-promo aan Het Nieuwsblad. “Niet iedereen is het altijd met ons eens, maar gisteren was de sfeer erg grimmig.”

Al snel kwamen er immers steeds meer moslimjongeren rond de tafel staan, waarna het grondig uit de hand liep. “Ze bleven roepen, gooiden met flessen en spuugden op de regenbooghartjes”, klinkt het. Pas toen de schoolbel ging, keerde de rust terug.

Klacht

Burgemeester van Genk Wim Dries (cd&v) kondigde alvast aan dat de stad klacht zal indienen en met het Atlascollege in overleg zal gaan. Ook de school keurt het gedrag van de islamitische scholieren af. “We zijn geschokt door wat er gisteren gebeurd is, dit is totaal onaanvaardbaar”, besluit algemeen directeur Christel Schepers.

Of het echter tot sancties komt, is niet duidelijk, niettegenstaande er veel beeldmateriaal in omgang is.

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen