22.2 C
Brussel

Moslimexecutieve trekt (opnieuw) naar Raad van State

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Moslimexecutieve heeft een opvolger klaar staan: de Moslimraad. De Moslimexecutieve is/was het hoogste orgaan van moslims in ons land. De Moslimexecutieve wil dat evenwel blijven en is zeer ontevreden met hun vervanging. Het in ongenade gevallen orgaan trekt daarom (opnieuw) naar de Raad van State (RvS). Dat melden BELGA en Le Soir.

De Moslimexecutieve is boos. Het orgaan werd na jaren aan schandalen rond buitenlandse beïnvloeding, spionage, moslimfundamentalisme en tribale ruzies vorig jaar eindelijk geschrapt als erkende organisatie. Een KB werd door minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) aangemaakt waarin de vervanger wordt vormgegeven. Dat is de ‘Moslimraad van België’. De aanvraag hiervoor zal deze maand worden ingediend, nog voor 26 juni.

Niet alleen Moslimexecutieve is tegen oprichting van Moslimraad

De Moslimexecutieve betwist echter de legitimiteit van de erkenning van het nieuwe orgaan, net als de intrekking van de eigen erkenning. “De inmenging van Van Quickenborne in de eredienst van de moslims is onaanvaardbaar”, zo vertelt de advocaat van de executieve Alexis Deswaef in Le Soir. “De nieuwe Moslimraad van België is niet representatief”.

Het is afwachten of deze poging wat uithaalt. In oktober trok de Moslimexecutieve al eens naar de RvS om hun schorsing om te draaien. Dat haalde toen niets uit.

Eerder deze maand trok fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang) echter ook al van leer tegen de Moslimraad, zij het voor andere redenen. Janssens maakte duidelijk dat we als overheid geen islam moeten financieren en elke poging tot een “geïntegreerde islam” door overheidsgeld averechts zou uitdraaien.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen