18.7 C
Brussel

Mogelijke sluiting Audi Vorst: dit jaar al 1.410 mensen zonder werk

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Audi Vorst schrapt definitief de productie van de Audi Q8 e-tron. Daardoor worden de werkploegen dit jaar al gehalveerd. Vanaf 1 november 2024 verliezen 1.410 mensen wellicht hun werk. Dat meldt De Morgen. Als er geen alternatieve productie wordt gevonden, gaat mogelijks de volledige fabriek dicht.

Eerder dit jaar waarschuwde men al dat de productie in de Brusselse Audifabriek op de helling stond. Nu valt definitief het doek over de productie van de Audi Q8 e-tron. Dat maakte het bedrijf bekend na een bijzondere ondernemingsraad. Er volgt ook een herstructurering van alle werkzaamheden.

Vanaf 31 oktober blijven slechts één van de twee ploegen nog aan het werk. Dit betekent dat 1.410 van de ongeveer 3.000 werknemers ontslagen zullen worden. De bedrijfstop sloot ook niet uit dat de volledige fabriek Audi Vorst zal sluiten. Voorlopig is er geen zicht op een nieuw productiemodel die de uitgefaseerde Q8 e-tron kan vervangen,

Audi Vorst halveert werknemers

Niet enkel een gebrek aan vraag naar het productiemodel speelt Audi Vorst parten. De productiekosten liggen er ook fors hoger in vergelijking met andere locaties. Ook kampt de Europese autosector met hevige concurrentie van goedkopere Chinese elektrische auto’s. De sluiting van de Brusselse fabriek zou een zoveelste industriële klap zijn voor ons land.

Plannen om een ander model – de Q4 – in Vorst te produceren, werden in oktober vorig jaar afgeblazen. Eerder werd ook al bekend gemaakt waar de productie van de Q8 e-tron uit Vorst naartoe gaat: China of Mexico.

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen