13.5 C
Brussel

Mogelijke fraude bij Europese fractie van cd&v

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De politie is in de Brusselse Handelsstraat binnengevallen in het hoofdkantoor van de Europese Volkspartij (EVP), de fractie in het Europees Parlement waar cd&v deel van uitmaakt. Volgens de website Euractiv zou het gaan om een onderzoek naar financiële fraude door personeel van de partij.

Een bron dicht bij Euractiv liet weten dat Belgische en Duitse politieagenten een inval deden op de eerste en derde verdieping van het hoofdkantoor van de EVP. Volgens de eerste informatie nam de politie computers in beslag die verband houden met een lopend onderzoek naar vermeende fraude tijdens de EU-verkiezingscampagne van 2019.

Mario Voigt (Christlich Demokratische Union Deutschlands) was destijds de digitale campagneleider voor EVP-voorman Manfred Weber (CDU) tijdens de Europese verkiezingscampagne van 2019. De onderzoeken zouden zich richten op de gunning van het contract voor de digitale campagne aan een bedrijf in Thüringen. Voigt is nu leider van de CDU in Thüringen. Afgelopen september heeft de gerechtelijke commissie van het deelstaatparlement van Thüringen zijn juridische immuniteit opgeheven in afwachting van een onderzoek door de Duitse openbare aanklager. Momenteel is het nog onduidelijk of deze zaak hiermee verband houdt.

In een korte verklaring bevestigde de EVP dat “vertegenwoordigers van de Belgische en Duitse politieautoriteiten op 4 april het hoofdkwartier van de partij in Brussel hebben bezocht” en voegde eraan toe dat “het bezoek verband houdt met een lopend onderzoek in Thüringen, Duitsland.” De EVP zegt in volledige transparantie samen te werken met de betrokken autoriteiten en  alle relevante informatie en documentatie te verstrekken.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen