9.7 C
Brussel

Minister De Sutter (Groen) wil personeel Bpost inzetten als cipiers

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) heeft een bizar voorstel om de wantoestanden in de gevangenissen en de krantencontractcrisis bij Bpost aan te pakken. “Het is mogelijk om personeel van Bpost in te zetten als cipiers”, volgens de minister in Le Soir.

De toestand van het Vlaamse gevangeniswezen is onhoudbaar, volgens het personeel. Deze week voerden de cipiers actie om het personeelstekort en de toenemende agressie door de – veelal allochtone – gedetineerden aan te klagen. Ook de overbevolking blijft een aanhoudend probleem.

Ook bij Bpost zijn er stakingen in aantocht. Na het verlies van de krantenconcessie, staan er volgens de vakbonden zo’n 4.500 jobs op de helling. De afhankelijkheid van subsidies en vervalsing van de marktwerking werd niet eerder aangepakt door opeenvolgende federale regeringen. Nu dreigt er een crisis bij het overheidsbedrijf.

Minister De Sutter: personeel Bpost als cipiers

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) komt met een bizar voorstel te midden van de twee crisissen. “Het is mogelijk om personeel van bpost in te zetten als cipiers”, citeert Le Soir. Omdat Bpost een autonoom overheidsbedrijf is, “is het mogelijk om personeel over te plaatsen naar andere federale overheidsdiensten.”

Het voorstel komt er terwijl de Vivaldi-partijen in de commissie Justitie van de Kamer weigeren een hoorzitting te organiseren om de bezorgdheden van het gevangenispersoneel aan te pakken. Van het oplossen van de wezenlijke problemen – zoals de overbevolking en toenemende geweldpleging – is dus geen sprake.

Dat het personeel van Bpost zo samen met de cipiers in aanhoudende gevaarlijke omstandigheden zou terechtkomen, stoort De Sutter klaarblijkelijk niet.

BRON:Le Soir
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen