5.5 C
Brussel

Migranten kopen Duitstalige testantwoorden voor staatsburgerschap

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Migranten kunnen voor €250 de testresultaten verkrijgen voor het B1 Duitstalige examen. De oplichting werd ontdekt door de Duitse publieke omroep op Telegram onder de naam “cash for test results”. Door de testresultaten op voorhand toegestuurd te krijgen, kunnen de illegale migranten ervoor zorgen dat ze het staatsburgerschap vervroegd verkrijgen. Dat meldt Remix.

Een undercoveroperatie, uitgevoerd door een medewerker van de WDR-omroep, bracht het plan aan het licht. Enkele dagen voor het examen kregen de migranten de testresultaten doorgestuurd na een bedrag van €250 te storten. Een vrouw die haar examen aflegde, tipte de omroep nadat ze had gemerkt dat de andere deelnemers sneller klaar waren en overdreven zelfverzekerd overkwamen. Ze kreeg van een andere vrouw te horen dat haar man de testresultaten had aangekocht.

Elke week 20.000 migranten

Met de hulp van een Arabisch sprekende collega hebben journalisten van de omroep zelf onderzoeken uitgevoerd. Ze ontdekten snel een groep op de berichtenapp die adverteerde voor testresultaten van het tweewekelijkse inburgeringsexamen. De omroep meldde dat sommige antwoorden alleen het juiste antwoord vermeldden, terwijl andere extra uitleg in het Arabisch bevatten. Het inburgeringsexamen wordt gereguleerd door het Federale Bureau voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) en wordt momenteel elke twee weken door ongeveer 20.000 mensen afgelegd.

Toen de omroep vroeg hoe de testresultaten konden uitlekken om ze vervolgens op de zwarte markt te verkopen, suggereerde Benjamin Beckmann, hoofd van de afdeling integratiecursussen van de BAMF, dat een medewerker van de testfaciliteit mogelijk verantwoordelijk was. Deze daad zou onvermijdelijk leiden tot het ontslag van de werknemer en een strafrechtelijke aanklacht.

Eerdere examenfraude

Met een totaal van 360.000 migranten die vorig jaar alleen al slaagden voor het examen, rijst de vraag hoeveel van hen vooraf hebben betaald voor de antwoorden. Hierdoor zouden ze mogelijk op frauduleuze wijze een onverdiend taalcijfer hebben behaald dat hun naturalisatie in Duitsland vergemakkelijkte.

BRON:Remix
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen