14.3 C
Brussel

Barbara Pas: “Mensenlevens zijn geen prioriteit voor de linkse partijen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Premier Alexander De Croo (Open Vld) blijft zijn beslissing over de toegekende visa aan de Iraniërs verdedigen. Zelfs nadat bekend werd dat een mensenleven erdoor in gevaar is gebracht. De linkse partijen PS en Ecolo eisten dan weer het ontslag van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR), maar zij steunden de ingediende motie van wantrouwen dan toch niet. Voor Vlaams Belang-fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas is het duidelijk dat postjes en kabinetten voor de socialisten en groenen primeren op mensenrechten, zo verkondigt ze het in een mededeling van het Vlaams Belang

Twee Iraniërs die deelnamen aan de betoging van 13 juni getuigden donderdag aan HLN dat hun familie niet meer veilig is in Iran. De twee uitgeweken Iraanse oppositieleden werden gefilmd tijdens de protestactie waarna hun moeder in Iran urenlang ondervraagd is geweest door de veiligheidsdiensten. “Door de naïeve minister is onze veiligheid en die van onze familie in Iran schade toegebracht”, getuigden ze in HLN.

Linkse partijen opnieuw niet consequent.

Gisteren riep Barbara Pas de socialisten en de groenen nog op om hun motie tegen Vivaldi te steunen. Dit deed ze nadat de PS donderdagochtend bekend maakte het ontslag van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib alsnog te eisen. Op Twitter riep Pas op tot consequentie bij de linkse partijen.

Maar zoals verwacht hielden de socialisten en groenen zich niet aan hun woord en stemden ze tegen de motie van wantrouwen. “En daarmee is meteen voor iedereen duidelijk hoe onbeduidend en onbelangrijk mensenrechten werkelijk zijn voor de Vivaldi-partijen”, besluit Pas.

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen