20.6 C
Brussel

“Meer middelen naar onze mensen in plaats van OCMW van de wereld spelen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

34 procent van de Vlamingen geeft aan moeilijk rond te komen. Bovendien tonen recente cijfers aan dat de kinderarmoede in Vlaanderen op twintig jaar tijd meer dan verdubbelde. “De cijfers gaan volledig de foute kant uit”, reageert Kamerlid Ellen Samyn (Vlaams Belang) in een mededeling. “Door de massale import van armoede over de hele wereld raakt de armoedeproblematiek bij onze mensen ondergesneeuwd. Er moeten meer middelen naar onze mensen in armoede gaan in plaats van het OCMW van de hele wereld te spelen.”

De nieuwste cijfers van Statbel tonen aan dat 34 procent van de Vlamingen het moeilijk heeft om de eindjes aaneen te knopen. Dit is een stijging van 3 procent ten opzichte van 2021. Eveneens verdubbelde de kinderarmoede in Vlaanderen op twintig jaar tijd. “We hebben nood aan een radicaal ander beleid”, aldus Samyn. “De miljarden euro’s die nu naar gevolgen van het opengrenzenbeleid en Wallonië gaan, hebben we nodig voor onze mensen.”

“Betere begeleiding voor onze mensen in armoede”

Naast het voorzien van meer middelen, pleit het Vlaams Belang ook voor een betere begeleiding van onze mensen in armoede. Momenteel is het zo dat een maatschappelijk werker in grootsteden permanent tachtig tot honderd cliënten opvolgt. “Het is onmogelijk om iedere persoon zo de begeleiding te geven die hij nodig heeft”, vervolgt het Kamerlid. “Aangezien maar liefst 40 procent van de leeflonen wordt uitbetaald aan niet-Belgen is de impact van het opengrenzenbeleid van de systeempartijen ook hier overduidelijk.”

“Het Vlaams Belang wil afstappen van het massamigratiemodel en de miljardentransfers die jaarlijks wegvloeien naar Wallonië”, besluit Samyn. “Zo kunnen we eindelijk een warm en sociaal beleid voor onze mensen in armoede voeren.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen