16.4 C
Brussel

Medewerkers De Sutter keren terug naar bpost

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De twee gedetacheerde bpost-medewerkers op het kabinet van minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) keren terug naar het postbedrijf. “Door de verdachtmakingen kunnen ze niet langer functioneren”, beweert de minister. Ze blijft stellig ontkennen dat één van de medewerkers betrokken was in het omstreden dossier omtrent de krantenbedeling, zo meldt VRT

Vorige week kwam aan het licht dat twee kabinetsmedewerkers van De Sutter op de loonlijst van bpost stonden. Ondanks de aanhoudende ontkenning van de vicepremier bleek tevens dat op z’n minst één van beide mee aan tafel zat toen er werd onderhandeld over het beruchte krantencontract. Gisteren trachtte de minister zichzelf uit de wind te zetten door de twee medewerkers van de loonlijst bij bpost te halen, en hun loon door het kabinet uit te laten keren.

Ondanks de aankondiging van gisteren, beweert De Sutter dat ze in samenspraak met de twee kabinetsmedewerkers de knoop heeft doorgehakt om hen terug naar bpost te laten gaan. Door de “verdachtmakingen” zouden ze immers niet langer kunnen functioneren. Ze blijft, ondanks tegenstrijdige berichtgeving, volharden. “Alles verliep correct op mijn kabinet”, aldus De Sutter.

De Sutter moet zich vandaag verantwoorden

De Sutter pleit er intussen ook voor om een einde te maken aan de praktijk waarbij medewerkers uit een beursgenoteerd overheidsbedrijf ingeschakeld worden in kabinetten. Hiervoor haalt ze een Koninklijk Besluit aan dat de detachering van administratie en overheidsbedrijven naar kabinetten regels. “De regels dateren van de tijd dat bpost en Proximus nog niet beursgenoteerd waren”, stelt de minister.

Ondanks het plotse inzicht, dient de vicepremier van Groen zich vandaag te verantwoorden voor de Kamercommissie Overheidsbedrijven. Eén iets is alleszins duidelijk: hoe meer tijd voorbij gaat, hoe meer vragen er te beantwoorden vallen.

BRON:VRT
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen