22.2 C
Brussel

Marokkaans-Belgische hoofdinspecteur gearresteerd voor lekken van info aan drugsmilieu

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een 43-jarige hoofdinspecteur van Marokkaanse afkomst van de afdeling Drugs bij de federale gerechtelijke politie in Antwerpen werd gearresteerd naar aanleiding van een onderzoek naar schending van zijn beroepsgeheim. Na ondervraging is de man voorlopig vrijgelaten en op non-actief geplaatst. De hooggeplaatste agent kent het drugsmilieu als geen ander. Geruchten over lekken van info aan bevriende criminelen doen al langer de ronde, zo meldt HLN.

Tien dagen geleden vielen Brusselse agenten de kantoren van de federale gerechtelijke politie in Antwerpen binnen. Hun voornaamste doelwit was het kantoor van de hoofdinspecteur in kwestie. Ook zijn thuis, op de Antwerpse Kiel, werd onderworpen aan een huiszoeking.

Het Antwerps parket bevestigt de informatie. “Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van aantijgingen in het kader van zijn functie als rechercheur”, zegt woordvoerder Kristof Aerts aan de redactie van HLN. “Er wordt onderzocht of hij info uit onderzoeken heeft doorgegeven en in welk kader dat dan zou gebeurd zijn.” Meteen na de ondervraging werd de agent in kwestie op non-actief gezet.

De hoofdinspecteur is een Antwerpenaar van Marokkaanse afkomst. Hij maakte na een zestal jaar als drugsspeurder bij de lokale politie de overstap naar de afdeling Drugs bij de federale gerechtelijke politie. Tevens is hij ook beëdigd vertaler Marokkaans-Nederlands.

Mogelijk eerdere tekenen van lekken door de hoofdinspecteur

Binnen het florerende Antwerpse drugsmilieu wordt reeds jaren verspreid dat de hoofdinspecteur bepaalde mensen zou viseren en een oogje zou dichtknijpen voor bevriende criminelen. Hij zou hen bovendien tippen over lopende onderzoeken of nakende invallen. Jaren geleden draaide een witwasonderzoek tegen een Marokkaanse familie met verscheidene handelszaken op niets uit, omdat alle zaken plots verlies draaiden.

Eerdere onderzoeken brachten de nauwe banden tussen de hoofdinspecteur en de familie van Mohamed Azzaoui aan het licht. In het drugsmilieu valt te horen dat de agent in kwestie ervoor zorgde dat Azzaoui als slachtoffer en niet als dader werd behandeld in die misgelopen drugsinvoer.

Het parket wenst, in het kader van het onderzoek, niet te reageren op bovenstaande aantijgingen.

BRON:HLN
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen