5.8 C
Brussel

Marokkaan opgepakt na bommelding in Brusselse scholen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Belgisch gerecht heeft in Marokko een man laten arresteren die verantwoordelijk is voor de dreigmail waarin hij bomaanslagen op Brusselse scholen aankondigde, zo schrijft Het Nieuwsblad

Met hulp van de Marokkaanse autoriteiten heeft de federale gerechtelijke politie de man gearresteerd die verantwoordelijk was voor de bommelding in verschillende Brabantse scholen. Hij stuurde de dreigmail vanuit Marokko en heeft tevens de Marokkaanse nationaliteit.

Dreigmail

De Franstalige onderwijskoepel Wallonie-Bruxelles Enseignement ontving gisteren een dreigmail, waarin de man zijn bankrekeningnummer doorstuurde met volgende bijschrift: “Er zijn verschillende bommen, klaar om te ontploffen, geplaatst op verschillende plaatsen. Stort 10 miljoen euro op mijn rekening en dan geef ik u de juiste plaatsen waar de bommen gelegd zijn. Ik wacht op uw antwoord en dan geef ik u alvast de locatie van de vijf eerste bommen. Eén keer het geld gestort, geef ik de adressen van de andere bommen. Doet u dit niet, dan mag u doodskisten gaan maken.”

De leerkrachten van de verschillende scholen werden ook persoonlijk bedreigd. “Uw leven en dat van uw kinderen, is dat 10 miljoen euro waard? En u, leerkrachten, we hebben uw adressen en zullen jullie de keel komen oversnijden, u en uw families. Een bloederige Kerst wacht op u.”

Dwaalsporen

De man probeerde tevens enkele dwaalsporen te leggen. Zo meende hij op de hoogte te zijn dat de politie hem in Canada wist te traceren, dit terwijl hij zich dus in Marokko bevond. Bij de mail voegde hij ook een foto van zichzelf toe. Althans, dat liet hij uitschijnen. De foto en ook de naam die hij vermeldde zijn alvast niet die van de gevatte verdachte, zo verneemt Het Nieuwsblad uit goede bron.

“Wat het exacte motief is, zal verder onderzoek moeten uitwijzen,” aldus het parket aan Het Nieuwsblad. “De eerste vaststellingen tonen aan dat de verdachte geen terroristische motieven heeft.”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen