18 C
Brussel

Man met enkelband vrijgelaten na geweld tegen politieagenten

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Bij een incident van intrafamiliaal geweld in Niel, in de provincie Antwerpen, raakten woensdagavond twee politieagenten gewond. De dader, een man met een enkelband, werd na zijn verhoor vrijgelaten door het parket. Dat leidde tot grote verontwaardiging binnen het politiekorps, bericht Het Nieuwsblad.

Het incident vond plaats in een woning in de Volkenbondstraat, waar een man en een vrouw ruzie maakten. Buren, die het tumult hoorden, waarschuwden de politie. Bij aankomst werden de agenten door het koppel aangevallen. Daarbij kreeg een agent een kopstoot terwijl de verdachte hem probeerde te ontwapenen. De andere agent werd bij de keel gegrepen. Versterkingen, waaronder zes combi’s, werden opgeroepen en slaagden erin het koppel te overmeesteren.

Verdachte had al enkelband

Het parket besloot de verdachten niet voor de onderzoeksrechter te brengen, ondanks de gewelddadige aanval. Dit besluit veroorzaakte onvrede bij de politievakbond VSOA, die benadrukt dat geweld tegen agenten niet getolereerd mag worden.

Volgens het parket was de beslissing gebaseerd op het initiële rapport dat geen arbeidsongeschiktheid van de agenten vermeldde en dat bedreigingen en weerspannigheid normaal niet leiden tot voorleiding bij de onderzoeksrechter. De vakbondsvoorzitter Chris Bosmans stelde echter dat de agenten wel degelijk werkonbekwaam waren voor elf en acht dagen, en dat de ernst van de feiten niet genegeerd mag worden.

Het parket verzekerde aan Het Nieuwsblad dat het dossier niet genegeerd zal worden en dat de daders voor de rechter zullen verschijnen. De dader droeg een enkelband vanwege een eerdere veroordeling in 2021 voor drugsfeiten.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen