10.4 C
Brussel

Mailserver cd&v-Kamerfractie gehackt

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De mailserver van de cd&v-Kamerfractie blijkt gehackt. Dat laat de fractie zelf weten aan haar collega’s in het parlement. In de loop van dinsdag kregen meerdere mensen in de Kamer bizarre mails vanuit cd&v-adressen opgestuurd. Het zou gaan om phishingmails. “Ze zitten met een groot probleem”.

In de loop van dinsdag werden meerdere bizarre mails verstuurd met mailaccounts van de christendemocratische fractie in de Kamer. Het gaat om in eerst instantie onleesbare mails. Om de mails te lezen met je allerlei referenties eerst ingeven. Het gaat om gevaarlijke phishing-mails die wachtwoorden trachten te achterhalen en niet écht van cd&v afkomstig zijn.

“Ze zitten met een groot probleem”, zo laat een Kamermedewerker weten aan onze redactie. De phishingmails worden immers niet verstuurd vanuit één account, maar in naam van tal van cd&v-Kamerleden en medewerkers waaronder Nathalie Muylle. De christendemocraten heeft aan de andere fracties laten weten bewust te zijn van het probleem en het te proberen op te lossen.

Het wordt aangeraden om, eens de mails te hebben ontvangen, deze niet te openen en te verwijderen uit de inbox. De mails hebben als afzender ‘cd&v Kamerfractie’-vermeld met een bijlage-symbool en een slot-symbool.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen