14.7 C
Brussel

Madrane (PS) verdient €17.000 meer dan premier: “Vlaanderen heeft probleem”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Brussels parlementsvoorzitter Rachid Madrane (PS) kreeg deze week de wind van voren. Hij zit het overleg voor tussen de 7 (!) Belgische parlementen over de het schandaal rond de pensioenextra’s. Dat bleek evenwel een ongelukkige keuze, want de PS’er verdient tegen de afspraken in 17.000 euro meer dan de premier. Vandaag verweert hij zich via LN24: “Vlaanderen heeft gewoon een probleem met Brussel”.

Madrane kan niet klagen. 243.270 euro, zoveel verdient de voorzitter van het Brussels Parlement op jaarbasis. Dat is ongeveer 17.000 euro meer dan Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) die een symbolische euro meer verdient dan de premier.

“Ik heb mijn functie niet gekozen”

Maar klagen doet Madrane toch, want hij vindt de kritiek op zijn persoon en zijn wedde onterecht. “Ik heb mijn functie niet gekozen, en ook mijn salaris niet, dat is bij wet vastgelegd.” Een ietwat bizarre verklaring, gezien je niemand kan verplichten om parlementsvoorzitter te worden.

Wat alleszins vaststaat, is dat afgelopen jaren werd geknipt in de weddes van de premier en de Kamervoorzitter, maar niet in dat van de Brusselse parlementsvoorzitter. Maar niettegenstaande het bedrag dat HLN publiceerde werd geverifieerd door de ‘cel transparantie’ in het Brussels Parlement, betwijfelt Madrane zelf de som.

“Vlamingen moeten Brussel niet de les komen spellen”

Madrane wijst op zijn beurt naar Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die nog meer zou verdienen dan Madrane. “Ik ben niet de best betaalde politicus in België”, klinkt het. Madranes bewijsmateriaal zijn echter gedateerde cijfers van 2021. Hierna kreeg HLN dan maar het verwijt van aan aan ‘Brussel-bashing’ te doen.

“Vlaanderen zegt regelmatig dat Brussel slecht wordt bestuurd, dat we niet weten hoe we moeten besturen, dat we te veel volksvertegenwoordigers hebben”, maar volgens Madrane heeft Vlaanderen “gewoon een probleem met de hoofdstad. Ik kan er niet meer tegen dat sommige Vlamingen Brussel de les komen spellen. In werkelijkheid is hun probleem dat ze niet van hun hoofdstad houden.”

BRON:LN24
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen