18 C
Brussel

Maak kennis met Sarah T’Joens: “zeker tijd voor ander en beter!”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In aanloop naar de verkiezingen pakt het Vlaams Belang stevig uit met nieuwe en jonge gezichten. Op plaats twee op de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement staat de 32-jarige Sarah T’Joens: “Ik kan pagina’s vullen met de bezorgdheden die ik dagelijks te horen krijg. Het is zeker tijd voor ‘ander en beter’!”

In haar thuisstad Wervik, is Sarah T’Joens actief als vertegenwoordiger in de bouwmaterialen. Ze engageerde zich ook om het lokale bestuur te verbeteren en is er lijsttrekker voor het Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Maar eerst gaat de 32-jarige de strijd aan om de belangen van de Vlamingen te mogen behartigen in het Vlaams Parlement.

In aanloop naar de verkiezingen staat het Vlaams-nationalisme opnieuw prominent in de kijker. Waar begint uw Vlaams-nationaal verhaal?

“Sinds ik mijn dochtertje op de wereld gezet heb, begon ik me steeds meer zorgen te maken over waar Vlaanderen naartoe gaat. Ik volgde al jaren de politiek, maar dat zette me echt aan tot concreet nadenken. Nadenken over het feit dat mijn dochter waarschijnlijk geen betere toekomst zal hebben dan ikzelf. Dan komt alles plots heel dichtbij en maak je je als moeder zorgen. Sindsdien ben ik in de lokale politiek gestapt en zo ging de bal al snel aan het rollen.”

U zet zich zowel lokaal als nationaal in voor het Vlaams Belang. Waarom koos u voor de partij?

“Eigenlijk is dit heel evident. Met de huidige systeempartijen – die al zo lang aan zet zijn – blijven we kampen met dezelfde problemen. Dan is logisch nadenken volgens mij de sleutel tot succes: we hebben nood aan ander en beter beleid.”

“Het Vlaams Belang blijft concrete en logische oplossingen aanreiken, maar die worden altijd weggestemd, enkel en alleen omdat ze van onze Vlaams-nationalistische partij komen. Daarom zet ik me in voor het Vlaams Belang. Om onze stem en ons verhaal groter te laten worden, zodat de Vlamingen eindelijk de oplossingen krijgen die ze verdienen.”

U staat op plaats twee van de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement. Wat zijn de bezorgdheden van de (West-)Vlamingen?

“In West-Vlaanderen zitten we in eerste instantie met een grote populatie aan landbouwers. Ik moet er alvast geen tekeningetje bijmaken dat bij deze mensen de bezorgdheden groot zijn. Daarnaast merken we ook dat de problemen die men reeds jaren kent in grootsteden – zoals Brussel en Antwerpen – ook aan het doorsijpelen zijn naar de rest van Vlaanderen. Oostende, Kortrijk en Menen worden jammer genoeg ook voorbeelden van steden waar bijvoorbeeld de criminaliteit enkel en alleen maar stijgt.

“De problemen in Vlaanderen zijn heel uiteenlopend. Ik kan pagina’s vullen met de bezorgdheden die ik dagelijks te horen krijg. Het is zeker tijd voor ander en beter!”

Wat zijn uw plannen als u in het Vlaams Parlement terechtkomt?

“Laat ons eerst de focus leggen op de campagne. Al kan ik iedereen nu al verzekeren dat ik me voor meer dan 100 procent zal inzetten om de stem van het Vlaams Belang te versterken in Brussel. Dat is meer dan ooit nodig om de Vlamingen terug te geven waar ze recht op hebben.”

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen