21.4 C
Brussel

Maak kennis met Kinga Pajak: “Vlaams Belang is het enige alternatief”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In aanloop naar de verkiezingen pakte het Vlaams Belang stevig uit met nieuwe en jonge gezichten. Op plaats 7 van de kieskring Antwerpen voor het Vlaams Parlement staat de 26-jarige Kinga Pajak: “Het enige alternatief is de Vlaams-nationalistische vrijheidspartij: het Vlaams Belang.”

Pajak studeerde af aan de KU Leuven (campus Antwerpen) met een master in de meertalige communicatie en een master in de journalistiek. Tijdens haar studies was ze jarenlang actief bij studentenvereniging KVHV-Antwerpen, waar ze onder meer hoofdredacteur en vice-praeses was. Al bijna twee jaar werkt ze als copywriter voor het Vlaams Belang en in juni zal ze te vinden zijn op de 7de plaats voor de Vlaamse lijst in provincie Antwerpen.

U heeft niet stilgezeten tijdens uw studententijd. Hoe kwam u uiteindelijk bij het Vlaams Belang terecht?

“Dat heeft twee redenen. Binnen de conservatieve studentenvereniging KVHV kwam ik in contact met de politieke secretaris van het Vlaams Belang, tevens lid van de vereniging. De partij zocht een copywriter, wat ideaal aansloot bij mijn taalkundige studies. Sindsdien werk ik dag in dag uit aan het meeschrijven en het massale verspreiden van onze prachtige, nationalistische visie.”

“Jaren ervoor was het namelijk al zo klaar als een klontje dat het Vlaams Belang de enige juiste keuze is. Toen nationale voorzitter Tom Van Grieken op mijn middelbare school kwam spreken, bleek de partij overal voor te pleiten waar ik voor sta: een sterk en Vlaams Vlaanderen dat ons oprecht trots maakt.”

U staat op de 7de plaats op de Antwerpse lijst voor het Vlaams Parlement. Waar maken de mensen uit uw provincie zich zorgen om?

“In mijn eigen stad Antwerpen maken de machtspartijen er, net als elders, een puinhoop van. Met het autopestbeleid straft de N-VA lokale handelaars, die de bruisende motor van de economie zijn. De drugsproblematiek maakt inwoners radeloos: ze zijn het onschuldige slachtoffer van politieke spelletjes tussen De Wever (N-VA) en Vivaldi. Maar ook de verregaande vervreemding, niet in het minst in de buurt waar ik zelf woon, doet Vlamingen de stad ontvluchten.”

“De landelijke gemeentes hebben dan weer te kampen met de verstedelijking die steeds verder oprukt: het dorpse karakter van vele unieke plaatsen staat onder druk. En ook onze landbouwers in de Kempen krijgen het bijzonder hard te verduren met de groen-extremistische Vlaamse regering. Terwijl onze boeren na decennialang inspannen de stikstofuitstoot met de helft deden dalen, behandelt regering-Jambon hen 40 keer strenger dan de industrie. Daar gaat uw bloed toch van koken?”

U bent voor de meeste Vlamingen een nieuw gezicht. Waarom moeten zij voor u kiezen? Wat zijn uw plannen in het parlement?

“Vrijheid is voor mij cruciaal. Momenteel gaat ‘wat we zelf doen, doen we beter’ helaas niet op voor het Vlaams Parlement. De radicale regelneverij, gemaskeerd achter ‘het moet van Europa’, doet me walgen. Of het nu digitale meters zijn waarvoor we tot voor kort deurwaarders en slotenmakers over de vloer zouden krijgen, de wildgroei aan ANPR-camera’s in Vlaanderen, het binnenkort verplicht, dogmatisch en onbetaalbaar elektrisch rijden…”

“De politieke elite houdt liever globalistische vriendjes tevreden dan om zich de terechte zorgen van de gewone Vlaming aan te trekken. Het enige alternatief is dan ook de enige Vlaams-nationalistische vrijheidspartij: enkel als we met genoeg zijn, zorgen we samen voor een beleid waar onze mensen écht gehoord worden.”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen