22.2 C
Brussel

“Lonen VRT liggen hoger dan president van Amerika”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De VRT krijgt veel kritiek door haar buitensporige lonen, die de grens van 300.000 euro overschrijden. Klaas Slootmans (Vlaams Belang) kaart het probleem aan in het Vlaams Parlement: “Er worden hier lonen uitbetaald die hoger liggen dan die van een president van Amerika. Dit is een pertinent voorbeeld van hoe ver jullie soms afstaan van de man en de vrouw in de straat!”

De exorbitante lonen wekken heel wat ongenoegen op in het Vlaams Parlement. “Jullie hebben allemaal recht op jullie eigen mening, maar iets in mij zegt dat de Vlaming de termen ‘kostenbewustzijn’, ‘hoogste standaard op het vlak van kostenbewustzijn’, toch iets anders interpreteert dan het uitdelen van weddes van 25.000 tot 40.000 euro per maand”, aldus Slootmans.

Wetsstraat ligt ver van de Dorpsstraat

“Ik heb met veel aandacht het boek van uw voorzitter Sammy Mahdi (cd&v) gelezen die het te pas en te onpas heeft over de afstand tussen de Dorpsstraat en de Wetstraat”, zegt Slootmans. “Wel, dit collega’s, dit is daar nog eens een pertinent voorbeeld van hoe ver jullie soms afstaan van de man en de vrouw in de straat.”

“Langs de ene kant pleiten jullie voor meer sociale rechtvaardigheid, maar langs de andere kant smijten jullie met miljoenen naar een aantal bevriende BV’s. Dat is in feite de boodschap die hier wordt gegeven, maar geen zorgen, volgend jaar zal de Vlaming jullie weer met twee voeten op de grond zetten. Dat is een belofte die wel zal worden nagekomen.”

Lees ook: 

Egbert Lachaert stapt op als Open Vld-voorzitter

BRON:Twitter
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen