14.7 C
Brussel

“Linksen hebben een hekel aan plezier en leute”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De zevende dag van zijn wandeltocht bracht Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken naar Aalst. Daar hield hij halt aan de carnavalswerkhallen, een monument voor het grote Aalsterse volksfeest. “Ik heb het idee dat de carnavalisten de echte strijders zijn van het vrije woord”, klinkt het bij Van Grieken.

Carnaval Aalst komt nagenoeg elke editie in opspraak. Het satirische volksfeest wordt niet door iedereen gesmaakt, en elke editie zijn er wel partijen die het in de kiem proberen te smoren. “Het zijn telkens linkse partijen. Linksen hebben een hekel aan leute en plezier”, stelt de Vlaams Belang-voorzitter vast. “Denk maar aan Zwarte Piet en Sinterklaas, dat moet ook kapot. En nu is carnaval aan de beurt.”

Het vrije woord viert zege

Bij de vorige editie van Aalst carnaval riep een Kamerlid van Ecolo op tot het stilleggen van het volksfeest en zelfs arrestaties bij zogezegde ‘ongepaste karikaturen’. In Aalst vielen deze opmerkingen niet in goede aarde, ook het Vlaams Belang verzette zich ertegen. “Niet met het Vlaams Belang. En ik heb het idee dat de carnavalisten, zeker in Aalst, tegenwoordig de echte strijders van het vrije woord zijn”, vervolgt Van Grieken.

Gisteren kreeg Van Grieken van vele aanwezigen de vraag of hij de volgende editie van het carnavalsfeest aanwezig zal zijn. “Ik ben al eens geweest. Ik ben al eens, hier in de hallen, ook geweest toen er een wagen was waarop ik onder andere werd uitgebeeld”, besluit hij enthousiast. “Maar ik beloof: de volgende editie zal ik één van de 100.000 toeschouwers zijn.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen