6.6 C
Brussel

“Laat uw identiteit niet verdampen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In zijn eerste maandelijkse column geeft Bart De Meulenaer van ‘De Vijfde Macht’ bondig weer hoe onze identiteit wordt aangevallen door de marxistische droom, de zogeheten mars door de instellingen.

Bij de uitnodiging om columns te schrijven voor dit nieuwe initiatief tolden er meteen tien thema’s door mijn hoofd. Er is zoveel wat op ons afkomt. Ik ben een vader van drie, zaakvoerder van een kleine firma, Vlaams-nationalist en een woelwater op Twitter en Facebook. Op die privé-kanalen plaats ik veel over de #greensteal van Baghwan Frans – de Green Deal van de Nederlandse Frans Timmermans (PvdA). Ook over de Mandarijnenclub die onze EU in de vernieling bestiert, met onder andere Guy Verhofstadt (Open Vld), die ik in mijn kwaadste momenten Il Filósofo di Montalcino noem.

Er is het gestook met woke, transgenders en ‘drag queens’. Er is zoveel: het leegmelken van de Vlaamse middenklasse, het federaal debacle, de nog STIJGENDE belastingdruk, de misantropie van het WEF, de oorlog, migratie, enzoverder. Voor de eerste column is het gepast terug te keren naar de basis van veel van onze problemen. We komen dan onvermijdelijk bij de marxistische droom, de mars door de instellingen, terecht. Daar begon het ooit.

We zien de mars in 4 fasen.

Fase 1: infiltreer administraties en berichtgeving

Jaren geleden begonnen enkele ’tweeps’ en ik de Vijfde Macht. Toen had de mars door de instellingen reeds tal van redacties en ministeries aangetast. De kleurloze krant was ontstaan in reactie tegen de verzuiling. Ervóór had je De Standaard met Manu Ruys, het laatste Nieuws met Piet van Brabant. Kranten hadden identiteit.

Vandaag zijn kranten inwisselbaar en bulken van politiek correcte onzin. Ze vormen geen Vierde Macht. Integendeel. Ze werden spreekbuis van linksliberalisme en marxisme. Zo rehabiliteert De Standaard openlijk Stalin.

Fase 2: maak ze onzeker

Daarnaast is er de mars door de cultuur, onder het credo: ‘Alle culturen zijn gelijkwaardig’.
Uiteraard zijn niet alle culturen gelijkwaardig. Sommige zijn succesvol en andere zijn dat niet.

Men vermijdt ‘nationalistische en populistische’ strekkingen voedingsbodem te geven. U moet zich niet katholiek of Vlaams voelen, dat zijn fictieve identiteiten. U moet zich wereldburger voelen. Kerstmarkt wordt wintermarkt, uw culturele identiteit wordt wazig. Om het u in te peperen wordt er ‘geïftard’ alsof uw leven er van afhangt. Dat is de mars door uw samenleving.

Fase 3: ontwortel ze

Dichter op uw huid is er de mars door het gezin. Vaderdag en Moederdag vervagen in scholen. Abortusversoepelingen, waarvoor ook cd&v plooit, en de uitholling van het huwelijk zijn legio. In tal van programma’s (bijvoorbeeld Temptation Island), zagen we de banalisering van seks.

Vroeger mocht seks enkel reproductief zijn volgens een dwaze stelling van de Kerk. Maar nu is seks enkel recreatief. Banaal dus. De waarheid ligt in het midden. Hoe minder stabiele relaties, hoe meer ontworteling.

Fase 4: herprogrammering

Het laatste deel is de mars door uw broek. Het is tijd om seksuele identiteit uit te hollen. Waarom dacht u dat ‘drag queens’ voorleesuurtjes moeten geven aan kleuters? Om kleuters zichzelf te laten zijn? Om kleuters, die zichzelf zoeken, gelukkig te maken? Welnee. Het moet kleuters vertwijfelen.

Het doel van cultuur- en identiteitsmarxisme is eenvoudig. Maatschappij én individu worden volledig gedecodeerd, waarna ze kunnen worden geherprogrammeerd met gepaste nationaliteit, samenlevingsvorm en zonder (geslachtelijke) identiteit.

Maar gepast voor wie? Voor overheden die met geprogrammeerde massa’s vrij spel hebben. Wie geen identiteit heeft, herkent zich niet in een ander, vindt geen gelijkgestemden en voert geen oppositie. De fragmentatie van de maatschappij. 72 genders. Met elk hun eigen noden en wensen.

Identiteit verdampen om te heersen.

Divide et impera.

Bart De Meulenaer
Bart De Meulenaer
Bart De Meulenaer (1971°, Roeselare) is ondernemer en gemeenteraadslid voor de N-VA in Roeselare. Hij stond mee aan de wieg van 'De Vijfde Macht', een burgercollectief dat pleit voor betere journalistiek door factueler en diepgaander te berichten.

Gerelateerd

Meest gelezen