13.5 C
Brussel

Kurt Moons (VB): “werknemer moet netto veel meer overhouden”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De politiek “moet terug instaan voor de gewone burger” en “de werknemer moet netto veel meer overhouden”. Alleen zo kunnen we onze welvaart en de volgende generaties beschermen. Dat benadrukt ex-CEO en Vlaams-Brabants Kamerkandidaat Kurt Moons (Vlaams Belang) in V-CAST, de vodcast van V-NIEUWS.

“Het verschil tussen wat een werkgever betaalt en wat de werknemer uiteindelijk te zien krijgt, is gigantisch”, zegt Kurt Moons, tweede kandidaat op de Vlaams-Brabantse Kamerlijst van het Vlaams Belang. Hij is ex-CEO van bekende bedrijven als Brantano en voormalig voorzitter van de Vlaamsgezinde ondernemersorganisatie Pro Flandria.

“Het Vlaams Belang stelt heel bewust een aantal fiscale maatregelen voor”, vervolgt hij. Zo stelt zijn partij onder andere een drastische verlaging van de belastingen op arbeid voor in zijn programma. Hiernaast schuiven de Vlaams-nationalisten een verhoging van de belastingvrije som en verlaging van de belastingtarieven naar voor.

Ook het behoud van de Vlaamse maakindustrie is cruciaal volgens Moons. De opeenvolgende crisissen rond Covid-19 en de oorlog in Oekraïne bevestigen dat, vindt hij. “Politici hebben twee crisissen nodig gehad om te beseffen dat we ons niet zomaar afhankelijk mogen maken van dubieuze buitenlandse partners.”

Kurt Moons over onafhankelijkheid

Verdergaan onder het Belgische juk “is onmogelijk”, zegt Moons stellig. “Zolang we binnen de federale Belgische structuur blijven, gaat het niet lukken.” Hij benadrukt de goed onderbouwde communautaire plannen van het Vlaams Belang. “We moeten de kans krijgen om onze argumenten op tafel te leggen.”

De ex-CEO koos daarom ook bewust voor de partij als ondernemer. “Op een gegeven moment is genoeg, genoeg”, klinkt het. “We kunnen ons eigen Vlaams welzijn niet meer garanderen” binnen België. Daarin spelen de vele regeringen, vaak met Vlaamse minderheid, een grote rol. “Ik ken geen enkel beleidsdomein waar er geen problemen zijn.”

Het Vlaams Belang “durft die problemen aan te kaarten en oplossingen aan te reiken”, besluit Moons. De partij werkte dan ook een geordend traject naar de onafhankelijkheid uit, “en dat is ook de enige manier om onze Franstalige buren aan te zetten tot meer zelfredzaamheid.”

Bekijk of beluister de volledige aflevering via VCAST.be

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen