24.2 C
Brussel

“Kraakpand naast cd&v-hoofdkwartier symbool voor falend asielbeleid”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Eind april besloten activisten en asielzoekers het leegstaand pand naast het hoofdkwartier van de cd&v te bezetten. 70 asielzoekers kwamen er te zitten. Ze deden dat vanuit het collectief ‘Stop de Opvangcrisis’ die kritiek uit op het migratiebeleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v). Vandaag – 11 mei – zitten ze er nog steeds. Partijvoorzitter van het Vlaams Belang Tom Van Grieken noemt het kraakpand “een symbool voor het falend asielbeleid”.

Activisten en asielzoekers van het ultralinkse collectief ‘Stop de Opvangcrisis’ hebben eind april het herenhuis naast het hoofdkwartier van de cd&v bezet. Daarmee uitten ze hun ongenoegen met het beleid van de Moor. “Als Nicole de Moor niet naar ons wil luisteren, komen wij naar haar toe”, klonk het toen bij de actievoerder. De actie en het kraken van het pand werd en wordt echter getolereerd door het stadsbestuur. Dit heeft als gevolg dat de asielzoekers, illegalen en actievoerders er vandaag nog steeds zitten.

Falende overheid

Volgens het collectief heeft de politiek nog niks van goeie wil getoond. “Er liggen zoveel politieke oplossingen op tafel, maar er is geen enkele politieke reactie”, stelde de woordvoerder van het collectief Tjara Visser begin deze maand via Belga.

Ook Tom Van Grieken spreekt over een falend asielbeleid, maar bekijkt de problemen niet met een links-activistische bril. “Symbolischer wordt het falend asielbeleid van Nicole de Moor eigenlijk niet. Een kraakpand vol illegalen naast het cd&v-HQ. Iedere dag zien tienduizenden pendelaars de gevolgen én de verantwoordelijkheden van het open grenzenbeleid.”

BRON:Twitter
Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen