21.4 C
Brussel

Klacht Vlaams Belang leidt tot onderzoek naar aanstelling Dalilla Hermans

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Agentschap Binnenlands Bestuur gaat de aanwerving van Dalilla Hermans als trajectcoördinator voor Brugge culturele hoofdstad van Europa 2030 onderzoeken, zo meldt het Vlaams Belang. Het onderzoek komt er na een klacht van Brugs gemeenteraadslid en Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang).

Vorige maand bevestigde de Brugse gemeenteraad de aanstelling van woke activiste Dalilla Hermans als coördinator om de Brugse kandidatuur voor Europese culturele hoofdstad 2030 voor te bereiden. Hermans kwam al verschillende keren in opspraak door haar racistische en anti-Vlaamse uitspraken. Ze stelde bijvoorbeeld dat “blanken doorheen de geschiedenis in elk verhaal voor dood, verderf en miserie” zorgden. Ook staat ze bekend vanwege van haar activisme om historische standbeelden uit het straatbeeld te verwijderen en Zwarte Piet te bannen.

Geen woorden, maar daden

“Het is onvoorstelbaar dat op het Vlaams Belang na, geen enkele partij vindt dat zo iemand compleet ongeschikt is om de kandidatuur van Europese culturele hoofdstad te verdedigen”, reageert Sintobin. “We hebben zodra we het nieuws hoorden ons verzet tegen de aanstelling van Hermans. Zo lanceerde onze partij een petitie en dienden we een motie in om de aanstelling te annuleren. In tegenstelling tot een partij als N-VA strijden wij daadwerkelijk tegen het woke virus in onze samenleving. Geen woorden, maar daden.”

De petitie leverde inmiddels al 3.611 handtekeningen op en de klacht waarmee Sintobin naar het Agentschap Binnenlands Bestuur stapte werd ontvankelijk verklaard. “Dit is een erg positief signaal”, besluit Sintobin. “We zullen nooit aanvaarden dat iemand met zulk extremistisch gedachtegoed en vol haat voor onze cultuur diezelfde cultuur vertegenwoordigt.”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen