8.6 C
Brussel

Kind met pistool in “rap-clip” draait dan toch uit op heuse vangst

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Midden oktober gingen beelden viraal van een – of zo leek het althans – pro-Palestijnse menigte die leuzen schreeuwde en een kleuter met een pistool omhoog hield in de Brusselse Marollenwijk. Dit bleek achteraf om de opname van een videoclip te gaan voor rapper 7.62. Uit de klachten die volgden uit het virale gebeuren, kwam dan toch een heuse vangst van verscheidene wapens, drugs, een smak cash en zelfs politie-uniformen voort. Dat meldt La Libre

De beruchte beelden die werden opgenomen van gemaskerde mannen en een kind dat in de lucht werd gehouden met een pistool, werden door de VRT al snel gekaderd als de opname van een videoclip. Bovendien zou het gebruik van Palestijnse vlaggen “louter toeval” geweest zijn volgens de entourage. In eerdere videoclips van de rapper waren deze echter niet te zien. Gelet op de oorlog in Israël en Palestina, is dat “toeval” bijzonder onwaarschijnlijk.

De politie startte snel een onderzoek naar de controversiële video die was opgenomen in de Marollenwijk op 14 oktober, toen een aantal noodoproepen werden ontvangen over schoten die in de lucht werden afgevuurd door een groep mensen.

“Kind met pistool”-video aanleiding voor heuse vangst

Vorige week voerde de politie maar liefst negentien huiszoekingen uit in het kader van dit onderzoek naar criminele samenzwering, wapenbezit, bedreiging en vernieling van eigendom. Tijdens de huiszoekingen werden 18.180 euro, 32 cocaïnepellets, twee kilogram cannabis, munitie, vier imitatiewapens, valse bankbiljetten, een machete, een taser, luxe horloges, luxe kleding, een twintigtal mobiele telefoons en politie-uniformen aangetroffen.

Op basis van de beelden werden zestien verdachten geïdentificeerd, waaronder ook vijf minderjarigen. Veertien verdachten werden gearresteerd tijdens de huiszoekingen waarbij nagenoeg tweehonderd agenten betrokken waren. Twee verdachten gaven zich kort daarna aan bij de politie. Nog twee andere personen werden aangehouden voor andere strafbare feiten.

Het onderzoek is nog lopende.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen