13.6 C
Brussel

KdG Hogeschool gaat woke en voert ‘pronouns’ in

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een mededeling aan studenten liet Karel de Grote Hogeschool (KdG) weten dat het mogelijk is om hun “roepnaam en voornaamwoorden” aan te geven. Deze zullen gebruikt worden in de interne communicatie. Dit onder de leuze “diversiteit is een feit, inclusie onze keuze.” Zo staat te lezen op hun website.

KdG Hogeschool lanceerde dit initiatief op 17 mei, de Internationale dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT). Volgens de hogeschool is het ten volle kunnen beleven van ieders identiteit cruciaal. “We kiezen ervoor om dit te doen omdat dit aansluit bij onze normen en waarden. […] In de superdiverse samenleving biedt KdG een uitnodigende leef-, leer-, en werkomgeving”, zo deelt de woordvoerder van KdG mee aan V-NIEUWS.

“[…] We zijn toegankelijk en herkenbaar. […] Diversiteit is een feit, inclusie onze keuze”, vervolgt de woordvoerder. “[…] Om een veilige en uitnodigende leer- en leefomgeving te creëren, is het essentieel dat we rekening houden met ieders identiteit.”

KdG kan misschien nog ‘woker’

De mogelijkheid om voornaamwoorden aan te geven, komt er echter niet op vraag van de studenten. “Het is wel een topic dat leeft bij de studenten”, repliceert men. “Ons initiatief sluit daar dus bij aan.”

Op de vraag waarom studenten, buiten de normale mannelijke en vrouwelijke voornaamwoorden, ‘enkel’ kunnen kiezen voor de non-binaire voornaamwoorden ‘die/hen/hun’, antwoordde de woordvoerder: “We zijn een inclusieve hogeschool en we houden rekening met alle identiteiten. Dus als in de toekomst blijkt dat er nog aan nood is aan andere voornaamwoorden kan dat zeker bekeken worden.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen