14.3 C
Brussel

Kajakkende agenten aangevallen door Brusselse ‘jongeren’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een 15-tal agenten van de politiezone Brussel-West had donderdag afgesproken aan de Lesse voor een kajak-uitstap. Maar wat een dag vol plezier en ontspanning moest worden, liep helemaal mis. Mogelijk herkenden een groep van delinquente jongemannen de agenten waarop volgens De Standaard en Sudinfo “de zaak helemaal geëscaleerd is”. Eén agent kreeg een roeispaan op het hoofd en liep meerderde breuken in het gezicht op. Opmerkelijk: er werd niemand gearresteerd. Afgelopen weken kwamen Brusselse ‘jongeren’ veelvuldig in het nieuws met geweldsfeiten.

Op 1 juni hadden een 15 agenten afgesproken tijdens hun vrije dag om te gaan kajakken op de Lesse in Wallonië. Maar de uitstap zou al snel een nachtmerrie worden. De groep botste op een veel grotere groep “met een veertigtal jongeren tussen 14 en 16 jaar uit een Brusselse school”, aldus Sudinfo. Bij die groep – afkomstig van één school uit het Brusselse – was maar één begeleider, die de jongemannen duidelijk niet te baas kon.

Niemand van ‘jongeren’ gearresteerd

Het kwam tot een grootschalig gevecht – mogelijk dus omdat de jongemannen in kwestie de agenten herkend hadden. Politiezone Brussel-West behandelt onder meer het beruchte Molenbeek. Volgens Sudinfo zouden de scholieren de vrouwelijke leden van de brigade hebben lastiggevallen, waarna een dispuut ontstond en escaleerde. Negen van de vijftien agenten raakten gewond met onder meer gebroken neuzen en kaken. Pas wanneer de politie van Haute-Meuse verwittigd werd, maakten de agressievelingen zich uit de voeten.

De politie van Haute-Meuse houdt alvast de lippen op elkaar. “Er is een onderzoek gestart, ik kan er niet veel over zeggen”, zegt korpschef Bernard Dehon aan Sudinfo. “Er was inderdaad een ruzie tussen een groep jongeren en een groep politiemensen.” Het parket zegt dat de processen-verbaal over het incident nog niet zijn geraakt bij de eigen diensten. Er zou niemand gearresteerd zijn.

Afgelopen weken kwamen Brusselse ‘jongeren’ veelvuldig in het nieuws. Veelal gaat het over allochtone jongemannen van Maghrebijnse afkomst die uit zijn op rellen en geweld.

Lees ook:

Depoortere over ‘jongeren’-problematiek: “Hoor van Verlinden al 3 jaar hetzelfde”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen