14.3 C
Brussel

Kabinetsmedewerker van Leroy (Ecolo) danst na dood Berlusconi

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Ecolo werkt zich opnieuw negatief in de belangstelling. Nadat staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) moest opstappen wegens het gebruik van haar persoonlijk logo bij projecten die openbaar werden gefinancierd en een Ecolo-kabinetsmedewerker N-VA’ers vergeleek met nazi’s, is die laatstgenoemde medewerker te vinden op Instagram terwijl ze de dood van oud-premier Silvio Berlusconi al dansend viert.

Een kabinetslid van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy (Ecolo) heeft het overlijden van voormalig Italiaans premier Silvio Berlusconi gevierd met enkele danspasjes en middelvingers, zo rapporteert ook PAL NWS. Gaspar deelde een ‘story’ op Instagram van zichzelf waarin ze schaars gekleed huppelend zich vrolijk maakt en haar beide middelvingers opsteekt naar de camera.

De medewerker in kwestie is Aude Gaspar. Dat is dezelfde radicaal-linkse cabinetard die Schlitz’s val versnelde door N-VA’ers te vergelijken met nazi’s. Schlitz nam ontslag nadat ze in opspraak was gekomen wegens het oneigenlijk gebruik van haar persoonlijke logo bij met overheidsmiddelen gesubsidieerde projecten. De nazi-update op sociale media door Gaspar versnelde en verergerde de zaak alleen maar. Maar Schlitz moest dan misschien wel vertrekken, Gaspar kon blijven.

En ook nu zwelt de kritiek aan op sociale media. Op Twitter reageert Kamerfractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang) scherp en sarcastisch: “Het niveau van Ecolo. #Klasse”. Kamerlid Theo Francken (N-VA) richt zich dan weer direct tot premier Alexander De Croo (Open Vld): “De linkse extremiste Aude Gaspar kostte de kop van haar staatssecretaris Schlitz, Schlitz is weg, maar zij werkt nog steeds bij opvolger Leroy. Dit post ze nu bij de dood van Berlusconi. Is dit in naam van uw regering, Alexander De Croo?”

BRON:PAL NWS
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen