6.6 C
Brussel

‘Jongeren’ opgepakt na zware vechtpartij aan station Turnhout

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De politie heeft dinsdagavond 11 jongeren opgepakt na een zware vechtpartij aan het station van Turnhout, zo meldt HLN. Bij het geweld werden messen en boksbeugels gebruikt. De daders zouden jongemannen zijn van allochtone afkomst.

Dinsdagavond heeft zich een zware vechtpartij voorgedaan op het perron van het station van Turnhout. Bij de vechtpartij maakten de ‘jongeren’ gebruik van verschillende messen en een boksbeugel. Verschillende betrokkenen raakten gewond en werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie kon 11 vechtersbazen inrekenen. Het gaat om ‘jongeren’ van Afghaanse en Syrische afkomst. Het is niet bekend wat precies de aanleiding voor de vechtpartij was. De politie zegt evenwel dat de jongeren geen onbekenden voor elkaar waren. 

De 11 opgepakte verdachten moesten de nacht in een cel doorbrengen en werden verhoord. De onderzoeksrechter besliste vervolgens om hen aan te houden en onder elektronisch toezicht te plaatsen. Twee van hen werden door de jeugdrechter doorverwezen naar een gesloten jeugdinstelling. Een derde minderjarige had in het verleden al strenge voorwaarden opgelegd gekregen, maar hield zich daar duidelijk niet aan. Ook hij werd in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. 

Actieplan

De afgelopen weken kampte het openbaar vervoer met heel wat overlast van ‘jongeren’. Zo werd de trein van Brussel naar de Blaarmeersen geterroriseerd, werden er klappen uitgedeeld aan een buschauffeur in Tienen en was er vrijdagvoormiddag sprake van zwaar geweld tegen een buschauffeur in Herentals. Het Vlaams Belang roept de Vlaamse Regering dan ook op om onmiddellijk werk te maken van een actieplan tegen agressie op het openbaar vervoer. 

De partij organiseert zaterdag dan ook een protestactie. Die zal plaatsvinden aan het station van Herentals. Men wil zo de slachtoffers een hart onder de riem steken en duidelijk maken dat het geweld aan de stations en bushaltes moet en kan ophouden.

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen