21.4 C
Brussel

‘Jongeren’ maken weeral amok op trein naar Blaarmeersen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Aan het station van Denderleeuw waren er zaterdagmiddag opnieuw problemen met een twintigtal ‘jongeren’ die op weg waren naar de Gentse Blaarmeersen, zo meldt HLN. De onruststokers maakten amok nadat de conducteur hun vervoersbewijzen – die ze niet hadden – wou controleren. “‘jongeren’ of ‘gespuis’”, zo reageert Vlaams Parlementslid Kristof Slagmulder op Twitter

Het incident vond plaats rond 13 uur in de namiddag aan het station van Denderleeuw. Een twintigtal  ‘jongeren’ zorgde op de trein voor problemen na een controle van de conducteur. De politie werd ter plaatse geroepen en moest met meerdere ploegen naar het station afzakken. 

De amokmakers wilden schijnbaar niet betalen voor hun treinreis naar Gent. De conducteur had hen hier op aangesproken waarop een discussie ontstond, zo zegt de politie. Die heeft alle amokmakers gecontroleerd en hun identiteit opgeschreven. 

‘Jongerenseizoen’

Afgelopen weken zagen we dat het ‘jongerenseizoen’ weer in volle gang is. In het bijzonder wordt provinciaal domein de Blaarmeersen getroffen. Zo werd het peperdure hek dat men errond had gebouwd ondergraven, werd één vrouw bekogeld met zand wanneer die topless wilde zwemmen en waren er ook eerder al problemen op de trein richting het domein. “‘jongeren’ of ‘gespuis’”, zo reageert Vlaams Parlementslid Kristof Slagmulder op Twitter. Hij doelt daarmee op de uitspraken van Brussels minister Sven Gatz, die Vlaams Belang-kiezers afschilderde als “gespuis”. 

Fort Europa

Het Vlaams Belang wil een nultolerantie voor overlast invoeren om het ‘jongeren’probleem op te lossen. Daarnaast denkt de partij ook aan de structurele oorzaken van de problematiek en stelde ze het project Fort Europa voor. Dat plan moet, onder meer door fysieke Europese barrières, paal en perk stellen aan de aanhoudende massamigratie en alle integratieproblemen die deze met zich meebrengt. 

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen