22.2 C
Brussel

‘Jongeren’ maken amok op trein richting Blaarmeersen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Gisterenmiddag maakte een groep ‘jongeren’ uit Brussel amok op een trein van Brussel naar Gent. Naar alle waarschijnlijkheid waren ze onderweg naar het recreatiedomein Blaarmeersen. “Men heeft blijkbaar niks geleerd van de problemen vorig jaar”, zegt Vlaams Belang-Kamerlid Frank Troosters. “Wie amok maakt op het openbaar vervoer moeten we op een zwarte lijst zetten en verbieden nog het openbaar vervoer te gebruiken. In dialoog gaan met amokmakers heeft geen enkele zin.”

De zomer is nog niet begonnen, maar afgelopen weekend zagen we reeds de eerste rellen met ‘jongeren’ in de recreatiedomeinen. In het bijzonder werd wederom provinciaal domein Blaarmeersen getroffen. Het peperdure hek dat men errond had gebouwd, blijkt niet geschikt als preventieve maatregel. Vanuit Brussel zakken allochtone jongeren af naar recreatiedomeinen en de Vlaamse kust om daar amok te maken. De voorbije jaren werden deze geteisterd door geweldplegingen, diefstal en seksueel overschrijdend gedrag.

‘Jongeren’ toegang tot openbaar vervoer verbieden

“We moeten hier keihard tegen optreden”, stelt het Vlaams Belang-Kamerlid. “Niet alleen overlast in de openbare domeinen en zwembaden zelf moeten we aanpakken, maar ook de overlast op het openbaar vervoer. Ook vorig jaar waren er heel wat incidenten. Op een bepaald moment moest een trein naar Oostende stilgelegd worden omdat er een groepje aan de noodrem had getrokken. Gelukkig kon de politie tijdig optreden en de relschoppers opwachten aan het station in Gent.”

Troosters stelt voor om amokmakers die ernstige hinder veroorzaken op een zwarte lijst te zetten en hen te weren van het openbaar vervoer. “We vermoeden dat bepaalde relschoppers keer op keer terugkomen in bepaalde dossiers”, besluit Troosters. “Dan zit er slechts één ding op en dat is hen weren van onze bussen en treinen. Deze jongeren verstaan de taal van dialoog namelijk helemaal niet en getuigen nul respect te hebben voor onze samenleving.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen